Ősszel indul a fásítási program

2018. április 4., szerda, 07:39

Tavaly nyáron alakult meg öt fővel a monori klímavédelmi munkacsoport, amely célja - többek között - a minél egészségesebb, rendezetebb és szebb utcakép kialakítása városunkban. Ehhez kapcsolódik a munkacsoport tavaly indított kezdeményezése, amely során a városképbe illeszkedő fa- és cserjefajok telepítésén munkálkodnak. A képviselő-testület 1 millió forinttal támogatta a kezdeményezést, ebből az összegből valósulhat meg a fásítás az idei esztendőben. A program a tervezési szakasznál tart - mondta el Leé Richárd önkormányzati képviselő, a munkacsoport vezetője a Strázsa újság szerkesztőinek.

A faültetési program eredménye Kondoroson

- Jelenleg az Ady Endre utca fásítási lehetőségeit vizsgáljuk, felkértünk egy szakembert a tervek elkészítésére, a faültetésekre várhatóan ősszel kerül sor. Erre nagyjából 600 ezer forint áll majd rendelkezésre. Fontosnak tartjuk, hogy a jövőben a lakosságot is bevonjuk a város fásítási programjába, a munkacsoport és az önkormányzat ezért vizsgálja, hogy milyen formában lehetne támogatni azokat, akik az ingatlanjuk előtt szeretnének facsemetéket ültetni - mondta el Leé Richárd.

A városvezetés szándéka, hogy a Tiszta udvar, rendes ház kezdeményezés - melyről itt olvashatnak részletesen - mellett a fásítási programmal is ösztönözze a monoriakat a lakókörnyezetük szebbé tételére.