Közgyűlést tartottak a polgárőrök

2018. április 12., csütörtök, 08:59

A Monori Polgárőr Közhasznú Egyesület a közelmúltban tartotta éves közgyűlését a Művelődési Házban. Az eseményen városunk vezetői mellett Pogácsás Tibor, a Belügyminisztérium önkormányzati államtitkára és a rendvédelmi szervek helyi vezetői is részt vettek.

A közgyűlésen a vezetőségi tagok beszámoltak az egyesület 2017. évi munkájáról, a szolgálatokról, óraszámokról, elért eredményekről, és összegezték a fiatal polgárőrök tevékenységét is. A megjelentek tájékoztatást kaptak az egyesület pénzügyi eredményeiről, jövő évi terveiről is. Ebből az alkalomból kiosztásra kerültek a szolgálati elismerések is, kiemelkedő munkájukért többen kaptak elismerő oklevelet és apróbb ajándékokat.

A legtöbb szolgálatot adó polgárőrök Monori József, Veszprémi Linda és Naszvadi László voltak. Nagy Zoltánt, Hárs Lászlót és Varga Attilát 20 éves polgárőr munkájukért jutalmazták. Az ifjúsági tagozat fiataljai is elismerésben részesültek, többek között Kocsis Anita és Kocsis Tünde, akik kiemelkedő óraszámaikkal, lelkes hozzáállásukkal vívták ki a vezetők elismerését.

Pogácsás Tibor államtitkár összegezte emlékeit az egyesületről és hangsúlyozta: a városlakók nyugalmának biztosításához járul hozzá önkéntes tevékenységük. Dr. Zsombok László, polgármester megköszönte az egész éves töretlen kitartást. Elmondta, hogy városi fejlesztések megnövelik a polgárőrök feladatait is, például az új sportcsarnokban sok-sok program várja az érdeklődőket, melyek lebonyolításában számítanak a polgárőrök rendezvénybiztosításokban szerzett gyakorlatára. Ígérte, az önkormányzat továbbra is próbál partnerként hozzáállni a közös munkához. Zahorecz Sándor, a Monori Rendőrkapitányság vezetője az állomány nevében köszönetet mondott az egyesületnek, kiemelte, bajtársak között érzi magát. Elmondta, hogy az elmúlt év tapasztalatai azt mutatják, hogy Monoron egy professzionális egyesület működik. Stabil, egységes, céltudatos egyesületnek tartja a monorit. Szolgálati óráink számát tiszteletet érdemlőnek tartja, hiszen ezek a számok azt mutatják, hogy a monori polgárőrök rengeteg szabadidejüket áldozzák fel egy nemes cél érdekében. A biztonság értéket teremt, egy településen talán ez a legnagyobb érték. Eredményes, közös munkát kívánt 2018-es évre is. 

Dr. Bilisics Péter, a Pest megyei Polgárőr Szövetség elnöke felszólásában megerősítette a rendőrkapitány mondanivalóját. A monori polgárőröket valóban jellemzi a stabilitás, a céltudatosság, a professzionizmus. Hozzátette, igazi büszkeség tölti el, amikor látja, mennyit fejlődött a polgárőr mozgalom az utóbbi években, melyben nagy része van a civil összefogásnak is.

Reméljük, hogy az egyesületnek sikerül a tavalyi év eredményeit az idei évben megtartani, és ezúton is köszönjük az egész éves munkájukat!
Forrás: Strázsa újság