Hivatalossá vált a választás helyi eredménye

2018. április 26., csütörtök, 11:52

Rendkívüli esemény nélkül zajlott le Monoron és a Pest Megye 10. számú Országos Egyéni Választókerületében az országgyűlési képviselői választás.

A választókerületben, Monor székhelyen, valamint a hozzá tartozó 22 településen a választásra jogosult (beleértve az átjelentkezett és a külképviseleti névjegyzéken szereplő választópolgárokat is) 77 135 fő választópolgárból 49 859-en éltek szavazati jogukkal, mely 64.64 %-os részvételi arányt jelentett. A rendszerváltás óta ez a harmadik legmagasabb részvételi arány a monori választókerületben az országgyűlési képviselői választások történetében.

A választás érvényes és eredményes volt az egyéni választókerületben, az országgyűlési képviselői mandátumot 25 989 érvényes szavazattal, a választókerületben leadott érvényes szavazatok 52.61 %-ával Pogácsás Tibor János (FIDESZ-KDNP) szerezte meg.

Az egyéni választókerületben a második helyen Lendvay Endre (JOBBIK) végzett 12 944 érvényes szavazattal, mely a leadott érvényes szavazatok 26.21 %-át jelentette.

Az országgyűlési képviselői mandátum átadására 2018. április 25. napján került sor, melyet a régi-új képviselő  Kampfl Jánostól a Pest Megye 10. sz. OEVB Elnökétől vehetett át és így újabb négy évre Pogácsás Tibor János tölti be a térség országgyűlési képviselői tisztségét.

 

dr. Urbán Hajnalka
Pest Megye 10. sz. OEVI Vezetője