Téli körülmények között is győzelemmel folytatta a Monori SE az NBIII-ban

2018. március 6., kedd, 07:16

Játékra szinte alkalmatlan, fagyott talajú pálya fogadta csapatunkat Balassagyarmaton szombaton. Az egyesület vezetése többször is jelezte a vendéglátók felé a halasztási kérelmet, a nógrádiak azonban ragaszkodtak a mérkőzés eredeti időpontban történő megrendezéséhez. 
A körülmények ellenére gyorsan hamar kiderült, hogy a Monor a jobb csapat. Gyorsabban, tudatosabban játszottunk, jobban alkalmazkodtunk ellenfelünknél a lehetetlen közeghez. Az első félidőben helyzetek sokaságát dolgoztuk ki, de hibáztuk is el, mígnem az utolsó percben Berki indítására Balogh Milán futotta le a gyarmati védőt és az elcsúszó kapus mellett a kapuba passzolt, megszerezve a teljesen megérdemelt vezetést.

A játékra szinte alkalmatlan pályán is győzelemmel folytatta a menetelést a Monori SE.
Fotó: Szabó Kriszti I monorse.hu

A második félidőt is ott folytatta kék-fehér csapatunk, ahol abbahagyta az első játékrészt. Ígéretes támadásokat vezetett a csapat, aminek eredménye, hogy az 55. percben növelni tudtuk az előnyt. Berki verte meg emberét, középre lőtte a labdát, és a lecsorgó labdából Balogh Milán szerezte meg maga és a csapat második találatát. A mérkőzés utolsó részében már a küzdelem dominált, a hazaiak küzdöttek a szépítésért becsülettel; a Monori SE pedig tartotta előnyét, minimális kockázatot vállalva.

Horváth Dávid vezetőedző így értékelt: – Bosszúsak vagyunk, hogy le kellett játszani ezt a mérkőzést, mi halasztást kértünk több alkalommal is, amit ellenfelünk elutasított. Ezt annak ellenére mondom, hogy nyertünk,mert véleményem szerint sérülésveszélyes volt a pálya és csak minimális futballról beszélhettünk. Ezen körülmények között, azt játszottuk, amit lehetett és kellett, hatalmasat dolgozott az összes játékos. Több nagy helyzetünk után sikerült megszereznünk a vezetést, majd a szünet után két gólosra növeltük a különbséget. Ez érezhetően megfogta a hazai csapatot, nyomást csak a meccs hajrájában helyeztek ránk, amit jól hatástalanítottunk az előnyünk tudatában. Megérdemelten szereztük meg a három pontot, gratulálok a csapatnak!

A tavaszi szezon első hazai mérkőzésére március 10-én kerül sor, 14:30-tól a Termálfürdő Tiszaújváros csapatát fogadjuk. Fontos változás lehet a drukkerek életében, hogy az MLSZ előírásainak megfelelően a hazai szurkolók a főlelátóról illetve a hazai kispad mögötti területről drukkolhatnak majd a csapatnak! Várják a szurkolókat, HAJRÁ MONOR!

Balogh Milán duplájával gyűjtöttük be a három pontot.
Fotó: Szabó Kriszti I monorse.hu