Sportpark kialakítására nyert támogatást önkormányzatunk

2018. március 22., csütörtök, 16:31

Az elmúlt időszakban Monoron is megjelentek és népszerűek a szabadidős sportban a kültéri testedző eszközök. Ezért városunk is részt vett a Nemzeti Szabadidős - Egészség Sportpark Program keretében kiírt pályázaton. Ennek eredményeképpen, most egy új önálló sportpark kialakítására van lehetősége az önkormányzatnak.

Az ilyen jellegű sportparkok besorolása szerint D típusú edzőpark legalább 150 m2 alapterületű lesz, minimálisan 15 eszköz kerül rá telepítésre. A pályázati döntés szerint tolódzkodásra, húzódzkodásra, has és hátizom erősítő gyakorlatokra és fekvőtámasz gyakorlatokra, továbbá lépcsőzésre, létramászásra, párhuzamos korláton végezhető gyakorlatokra és függeszkedésre alkalmas eszközök telepítésére is sor kerül majd.

A szabadtéri edzőpark a képviselő-testület döntése alapján a Péteri úti grundfoci-pálya mellett kerül felállításra. A város vezetőinek célja - a programmal összhangban -, hogy olyan létesítményt biztosítson, melyek ingyenesen, bárki számára, biztosítják a testmozgás lehetőségét.