Folytatódik a Tiszta udvar, rendes ház pályázat

2018. március 6., kedd, 07:47

2016-ban hívta életre újra Monor Város Önkormányzata az önkéntes városszépítő kezdeményezést - így idén immár harmadik alkalommal kerül kiírásra a "Tiszta udvar, rendes ház" pályázat.

Az elmúlt években szép számmal érkeztek jelentkezések, így az idei kiírás egyik legfontosabb változása, hogy az adható címek száma nincs korlátozva. A város vezetése úgy döntött, hogy a nevezők közül mindenki megkaphassa az elismerést - természetesen akinek portája kellően rendezett! Hiszen a kezdeményezés célja, hogy olyan lakó- és telephelyek kaphassák meg a címet, ahol környezetet (kert, park, lakóépület körüli közterület stb.) ápolják, gondozzák, ezzel hozzájárulva Monor város-szépítéséhez, városképének javításához.

A pályázatokat május közepéig kell beadni, ennek részleteit a mellékelt pályázati kiírás is tartalmazza. Fontos tudni, hogy a parkosított udvarok mellett a rendben tartott kiskertekkel is érdemes nevezni, hiszen az eddigi években az ilyen jellegű pályázatokat is díjazták. A tavalyi évben elismerést kapott portákat az alábbi linkre kattintva tekinthetik meg: Tiszta udvar, rendes ház 2017.

A kiírás szerint várják családi ház, társasház, telephely, valamint utca és utcaszakasz kategóriákban a jelentkezéseket. Családi ház kategóriában emléktáblát és oklevelet; utcák, illetve utcaszakaszok vándorkupát kapnak elismerésül.

Szépítsük tovább együtt városunkat és környezetünket! A pályázattal kapcsolatban bővebb információ kérhető a Polgármesteri Hivatal MŰVÁK Irodáján, vagy telefonon a 06-29/612-317-es számon.