Félidei értékelést tartott a Monori SE kosárlabda szakosztálya

2018. március 5., hétfő, 15:39

Félidejéhez érkeztek a kosárlabda bajnokságok; ebből az alkalomból a legnépszerűbb monori teremsport szakosztály vezetőjét, Mészáros Győzőt kértük fel értékelésre.

A Monori SE kosárlabda csapatai több megyei és országos kiírásban is részt vesznek a 2017/18-as szezonban. Férfi felnőtt csapatunk az NBII Közép A csoportban játszik, a megyei bajnokságban két női és egy férfi csapat szerepel – mondta el a szakosztály elnöke.  Tíz utánpótlás gárda játszik monori színekben gyerektől junior korosztályig, közülük négyen az országos versenyrendszerben edződnek. A versenyeztetés mellett fontos, hogy évről-évre nő a taglétszámunk, jelenleg 163 taggal a legnépesebb teremben játszható tömegbásiza vagyunk az egyesületnek.

Mészáros Győző beszélt a szakosztály céljairól is: - Fontos megjegyezni, hogy játékosaink – kevés kivételtől eltekintve – monoriak. Egyik fő feladatunknak érezzük, hogy a Monoron élő, ide kötődő kosárlabda sportot űző és szerető emberek egy olyan közösséget képezzenek, ami  az összetartozás érzését erősíti. Ennek érdekében – hagyomány teremtő jelleggel – kosárlabda családi napot szervezünk a közeljövőben, ahova várjuk az egyesület minden tagját, családtagjaikat, barátaikat. Az ehhez hasonló kezdeményezésekkel szeretnénk elősegíteni, hogy további utánpótlás csapatok alakulhassanak, ezzel folyamatosan biztosítsuk a felnőtt csapatok hátterét.

A felnőtt bajnokságban játszó gárdák szereplésére is kitértünk: - Csapataink közül a férfi NBII-es gárda játszik a legmagasabb szinten – ezekre a mérkőzésekre látogat ki a legtöbb szurkolónk is. A csapat évek óta a bajnokság 5-8. helyén, közvetlenül az élmezőny mögött végzett. Idei szereplésük is figyelemreméltó, hazai mérlegünk a bajnokság legjobb csapataihoz mérhető (6 győzelem, 2 vereség). Hétről-hétre a mienknél jóval erősebb fizikumú, több esetben félprofi csapatok ellen játszanak; a jelenlegi hetedik-nyolcadik helynél jobb helyezés bravúr győzelmekkel érhető el a szezon végére. A csapat mérkőzésein mindig jó a hangulat, a jövőben szeretnénk a drukkerek számát is bővíteni. Ebben és szakosztályunk életében is komoly előrelépés a most elkészült Városi Sportcsarnok. Kiváló feltételek mellett, szurkolókat vonzó körülmények között játszhatunk itt a jövőben, minden adott a további fejlődéshez és a nézők számának növekedéséhez.

Két női felnőtt csapat is jól szerepel a pest megyei bajnokságban. A tabella első és második helyét foglalja el a junior korosztályú és a felnőtt gárda; ez a két csapat volt az elmúlt két év megyei bajnoka is. Méltán lehetünk büszkék a monori női kosárlabda hagyományosan jó szereplésére! A férfiak megyei bajnoki küzdelmeiből sem maradhat ki kék-fehér csapatunk, a Monori SE Old-ik öregfiúk gárdája a megyei B2 bajnokságban jelenleg a második helyen áll a tabellán.

A korosztályos csapatok legjobbjairól is ejtett néhány szót a szakosztály vezető: - Népes utánpótlás bázis adja a felnőtt csapatok hátterét és a monori kosárlabdasport jövőjét. Először két éve neveztünk csapatot az MKOSZ által kiírt bajnokságba, idén mér négy gárda is az országos

A monoriak közelebbről megismerhetik a sportcsarnokot és az NBII-es férfi felnőtt csapatot március 9-én! Ekkor kerül sor az első kosárlabda mérkőzésre az új otthonunkban. Családbarát környezet, büfé, jó hangulat és várhatóan monori győzelem várja az érdeklődőket, sőt minden kilátogató szurkolót meglepetés ajándékkal várunk! – zárta az értékelést Mészáros Győző, a Monori SE kosárlabda szakosztályának elnöke.