Új forgalmi rend a Kossuth Óvodába járó gyerekek biztonsága érdekében

2018. január 24., szerda, 07:29

Évek óta téma a város vezetői körében, hogy milyen megoldással lehet javítani a Kossuth Óvoda körül kialakult közlekedési problémákat. Az erre járók minden reggel tapasztalhatják, hogy sokszor szinte lehetetlen a közlekedés a szűk utcán, a két irányból érkező és közben parkoló autók miatt.

A jövőben csak egyirányú forgalom lesz a Krúdy utca óvoda melletti (Vörösmarty utca-Kossuth Lajos utca közötti) szakaszán, a Kossuth Lajos utca irányából az uszoda felé. Ezzel párhuzamosan – számítva az utca növekvő forgalmára – a Vörösmarty utcát is egyirányúsították a Krúdy utca felől a Lehel utca irányába.     

Az óvoda melletti rövid szakasz csak a Kossuth Lajos utca irányából járható

Az uszoda felől az óvodába, illetve a Krúdy utca ezen szakaszához érkező gépjárművek vagy a Somogyi Béla utcán balra kanyarodva, vagy a Vörösmarty utcába jobbra letérve kerülhetik el az egyirányú szakaszt.

A Vörösmarty utcába csak a Krúdy utca felől hajthatnak be a gépjárművek

A Balassi Bálint utca teljes hosszában átadott szakaszán, vagy a Beáta utcában érdemes azoknak közlekedniük a jövőben, akik ezt az útvonalat használták eddig a Kossuth Lajos utca elérésére! Reméljük, hogy a most kialakított forgalmi rend hosszú távon megoldást jelent, biztonságosabb parkolást és gyalogosközlekedést tesz lehetővé az érintett utcákban!