Sokszínű programok januárban a Vigadó szervezésében

2018. január 16., kedd, 16:43

A város kulturális közfeladatainak jelentős részét ellátó Vigadó Kulturális és Civil Központ gazdag programkínálattal várja az érdeklődőket januárban! A tavaszi-kora nyári időszakban megszokott, hogy a Vigadó épületén kívül is rendszeres programokat szerveznek a szakemberek, idén ez már az év első hónapjára is igaz.

Az elmúlt napokban szervezték meg a Közös Nevező kiállítás sorozat első kiállítását, Magócsi Ildikó Monoron él ő fotóművész tárlatának megnyitójára közel 100 vendég érkezett. Múlt pénteken nagy sikerrel tartották meg a hagyományos újévi zenei rendezvényt, mely program évről-évre más műfajjal nyitja  meg a naptári évet. Ezúttal  a Maya Trió tagjai zenei világutazásra hívta a telt házas közönséget a dalok szárnyán.

A naptár szerint január közepén járunk, az e havi programok java azonban még hátravan! 21-én ezúttal is Kossuth-díjas művész műsorával köszöntik a Magyar Kultúra Napját. Lukács Sándor „Az elűzött álom” című estje során megismerhetik a színművész kevéssé köztudott momentumait, érzéseit, gondolatait. A saját versek között vallomásokat hallhatnak gyerekkorról, mesterekről, a színészi és a magánélet meghatározó pillanatairól....

A tavalyi Arany János-évhez kapcsolódva január 25-re sikerült Monorra szervezni a Petőfi Irodalmi Múzeum kiállítását, az Arany-buszt! A város központjába érkező mozgókiállítás Arany János életművét, költészetének máig ható erejét mutatja be versek, képek, relikviamásolatok, hang- és filmfelvételek segítségével. 27-én duplán teltházas előadással folytatódik az idei szezonban elindult Dumaszínház sorozat, az est vendége a méltán népszerű Kiss Ádám lesz.

A téli hónap ellenére, szabadtéri program is várja az érdeklődőket, hiszen a december elején átadott jégpályán ismét jégdiszkót szerveznek, bár ezúttal záróbulira készülhetnek. Január 28-án zárja kapuit az ideiglenesen felállított jégpálya, így utoljára nyílik lehetőségük a korizást kedvelőknek Monoron siklani.

A február is mozgalmasan indul majd, hiszen rögtön az első hétvégén kerül sor a Városi Sportcsarnok átadására, melyre a hazai fesztiválszezon egyik nagy kedvencét az Irie Maffia zenekart kérték fel a szervezők. A február 3-i koncerten egy másik, monori kötődésű zenekarral is találkozhatnak majd, hiszen a Pleszkán Écska vezette Solubreakers zenekar melegíti majd be a várhatóan több mint ezer fős közönséget!