Hamarosan átveszi a város a vasútállomás üzemeltetését

2018. január 10., szerda, 15:24

Hosszú tárgyalássorozat ért véget december közepén, megállapodott egymással városunk önkormányzata és a MÁV a vasútállomás üzemeltetésének átvételéről. Az év első felében kezdődött egyeztetések során minden egyes feladatkört és az érintett területeket is pontosan szabályozták a felek – ezért is húzódott ilyen sokáig a megállapodás.

A városüzemeltetésben is jól teljesítő önkormányzati tulajdonú gazdasági társaság, a Kövál Nonprofit Zrt. feladata lesz majd az épület üzemeltetése. Ebbe többek között beletartozik a várótermek nyitvatartásának biztosítása, az állomás és a peronok takarítása, a keletkező kommunális hulladék kezelése valamint az érintett területek kertészeti tevékenysége is.

Fotó: Koczor Dániel

A tárgyalások befejezését követően, folyamatban van a szerződés aláírása, melynek részét képezi majd egy részletes átadás-átvételi jegyzőkönyv is, ezután kezdődhet meg az önkormányzati szakcég munkája. A város vezetői azt remélik, hogy az új üzemeltetőnek köszönhetően kulturáltabb környezet fogadja majd az ország egyik legforgalmasabb vasútállomásán megforduló utasokat; ezzel is jó hírét keltve városunknak.