Megtörtént a gyalogátkelőhelyek műszaki átadása

2017. december 21., csütörtök, 09:09

Többször olvashattak az elmúlt időszakban a városszerte most elkészülő gyalogátkelőhelyek kialakításának folyamatáról. Hosszú előkészítési időszakot követően az elmúlt hetekben gyorsan elkészült a kiválasztott – monori – kivitelező a munkálatokkal. A műszaki átadást követően azonban még néhány hetet várni kell az új zebrák használata előtt.

A hatályos jogszabályok alapján az elkészült átkelőhelyeket a Nemzeti Közlekedési Hatóság engedélyezési eljárás lefolytatása után adhatja át a forgalomnak. Erre az ünnepek miatt leghamarabb január közepén kerülhet sor. A most megtörtént műszaki átadás során több szempontból is vizsgálta az önkormányzat a gyalogátkelőhelyeket. A szükséges, zebrára irányuló közvilágítás a legmodernebb, ledes technológiával készült, az előírt fénymennyiségnél is nagyobb mértékben – több mint 60 lux fényerőt kibocsátva – világítják meg az átkelő gyalogosokat.

A biztonságos közlekedés feltételei így ismét javulnak Monoron, igaz, hogy a használatukig még egy kis türelemre lesz szükség a lakosság részéről!