Irie Maffia koncerttel nyitja meg kapuit a Monor Városi Sportcsarnok

2017. december 6., szerda, 14:19

A jó középületek egyéniséget adnak a városnak. Nagyszerű közösségi terek nélkül nem lennének nagyszerű városok. Az elmúlt évek legjelentősebb monori beruházása, a sportcsarnok kivitelezése lassan a végéhez közeledik. Ennek megfelelően az építési munkák mellett a szervezési feladatok is előtérbe kerülnek.

A Monor Városi Sportcsarnok nyitórendezvényére a helyi kötődésű Irie Maffia zenekart kérték fel a szervezők. A csapat egyik énekese, a Monoron felnövő és itt élő Kéri András Columbo épp a most megjelent Strázsa újságban mesélt gyerekkori élményeiről, ahol így fogalmazott: - Boldogan vállalta el a felkérést a zenekar, hiszen élénken él bennünk a két évvel ezelőtti augusztus 20-i főtéri koncert kiváló hangulata. Jegyek elővételben 1.000 és 1.500 forintért kaphatóak: a szervező monori Vigadó irodáiban, a Ticketportal országos hálózatában és a Tixán!

A város közművelődéséért felelős társasága szervezi majd a koncerteket a multifunkcionális csarnokban; a koncertek, kulturális programok rendezvénytervét a képviselő-testület tárgyalja majd decemberi ülésén.         

Az új épület üzemeltetése, valamint sport és szabadidős programok szervezése egy új városi cég, a Monori Sportcsarnok Üzemeltető Nonprofit Kft. feladata lesz. Erről Monor Város Önkormányzatának képviselő testülete döntött, még a novemberi ülésén. A feladat ellátásához szükséges kollektívát Rajki László ügyvezető irányítja majd. Az első tárgyalások után lehet tudni, hogy délelőttönként monori iskolások és óvodások vehetik majd birtokba az új létesítményt. A délutáni időszakban a Monori Sportegyesület szakosztályai használják majd edzésre és mérkőzésekre a csarnokot, míg az esti idősávokban magánbérlők érdeklődésére számítanak. A küzdőtér mellett három kisebb terem és az előtér is bérelhető lesz majd; valamint a büfé helyiség hosszú távú bérletére is most van lehetőség pályázni!

A hivatalos megnyitó utáni hetek programja is jól alakul. Februárban mindkét Monoron található középiskola itt tartja majd a szalagavató rendezvényeit: a József Attila Gimnázium február 9-10-én, a Szterényi József Szakgimnázium pedig február 23-án. A leendő sportcélú programok egyeztetése is megkezdődött, az épület lehetőséget ad majd a Monori SE több szakosztályának, hogy egyes mérkőzéseket és versenyeket itt rendezzenek. Emellett több megkeresés is érkezett szakági szövetségektől, országos versenyek rendezésére. Tárgyalások folynak táncverseny, ritmikus gimnasztika kupa Monoron történő megszervezéséről. A részletekről természetesen folyamosan tájékoztatjuk az érdeklődőket.

Hiszünk abban, hogy az élénk, virágzó közösségi terek erősítik egy település lakóiban a közösségi érzést; ahol ezek hiányoznak, az emberek kevésbé élik át az együvé tartozás élményét. A nemsokára elkészülő sport- és rendezvénycsarnok biztosan segít majd ebben, hiszen egybehangzó vélemények állítják, hogy a térség legmodernebb sportépülete készül el Monoron.