Szombaton kezdődik Monoron a korcsolyaszezon

2017. november 30., csütörtök, 15:33

Idén sem maradhat el városunkban a téli időszak egyik nagy városi rendezvénye a UPC-Monor Jégfesztivál! Negyedik alkalommal szervezi meg a Vigadó Kulturális és Civil Központ a jégpálya népszerű nyitó eseményét.

December 2-án ismét UPC-Monor Jégfesztivállal nyitja meg kapuit a szabadtéri jégpálya a Balassi utcai sporttelepen. Immár negyedik alkalommal szervezi a Vigadó a helyi távközlési vállalat támogatásával a nyitórendezvényt, melyre ezúttal is minden korosztálynak érdemes lesz kilátogatni. 16 órától jégtáncbemutató, majd gyermekkoncert várja az érdeklődőket. Az est legismertebb fellépője Hevesi Tamás; biztosan hallhatják majd, hogy a korcsolyapályán is „Egy életen át kell játszani”! Később jégdiszkó, UPC kvízjátékok, mobiltelefon töltőpont és más meglepetések is várják a kilátogatókat.  

A január végéig működő pályán az óvodai nevelés és iskolai oktatás keretén belül ismét ingyen használhatják majd a gyerekek a jégpályát. Szervezett módon, oktatással együtt biztosítja a monori önkormányzat a pálya használatát, emellett a korcsolyaoktatásnak, illetve az intézményekből busszal a jégpályára történő szállításának költségét is Monor vállalja. Az oktatás idején a korcsolyaoktató felügyeli a gyermekeket és ő felel a gyermekek testi épségéért, biztonságáért. Az oktatásokra jelentkezni az iskolában az osztályfőnököknél, testnevelő tanároknál, az óvodákban az óvónőknél lehet. Mindenkit arra bíztatunk, hogy éljen a lehetőséggel és jelentkezzen gyermekével!   

December 3. vasárnaptól érvényes belépődíj 700 Ft/fő/alkalom, a megnyitó napján ingyenes a pálya használata. Szintén 700 F/alkalom díjért van lehetősége az érdeklődőknek korcsolyát bérelni. A jégpálya a nagyközönség részére a téli szünet kezdetéig az alábbiak szerint tart nyitva:

hétfőtől csütörtökig: 15-20 óráig
pénteken: 15-21 óráig
szombaton és iskolaszüneti napok alatt: 9-21 óráig
/14-15 óra között pályafelújítással/
vasárnap: 9 -20 óráig

Az iskolai szünet napjain reggel 9 órától használhatja a közönség a pályát, az ünnepnapok nyitvatartása pedig az alábbiak szerint alakul:

12.24. 09-12 óráig
12.25. 13-21 óráig
12.26. és 12.30. között 09-21 óráig
12.31. 09-12 óráig
01.01. 13-21 óráig
01.02. 09-21 óráig.