Átjáró a varázslat birodalmában

2017. november 3., péntek, 11:23

Színezd újra! címmel hirdetett alkotói napokat a MÁV 2017 októberében, melynek egyik nyertese a monori Csillagfürt Fejlesztő és Művészeti Alapítvány csapata lett. A pályázat keretében többek között a monori vasúti aluljáró is megszépült. A pályázathoz „Átjáró a varázslat birodalmában” címmel készítettek egy tervet, mely alapján az őszi szünetben kezdhették meg az aluljáró festését.

A pályázat benyújtásakor készült tervrajz

Anka Éva és Anka Margit vezetésével szorgos kezek egy hét alatt csodavilágot varázsoltak a sok utas által használt aluljáróból. Az utasok és járókelők mind-mind rácsodálkoztak a kialakuló festményre. A monori gyerekek és felnőttek által elkészített  művet közösen óvhatják majd meg az erre megforduló járókelők! A MÁV ebből az alkalomból a teljes aluljáró festéséről is gondoskodott, és természetesen a festéshez szükséges alapanyagot is biztosította.

Ezúton is gratulálunk a nyerteseknek, és köszönjük a közreműködő közel harminc fős csapatnak a munkájukat. Az ő segítségükkel több ezer, itt megforduló utas mindennapjait teheti szebbé a most elkészült mű. Az aluljáró festéséről még több képet találnak városunk facebook oldalán: Átjáró a varázslat birodalmában.

A Csillagfürt Fejlesztő és Művészeti Alapítvány csapatának
köszönhetjük a megszépült aluljárót