Méltó zárás az őszi futballszezonban

2017. november 28., kedd, 07:30

Többször beszámoltunk az NBIII Keleti csoportban veretlenül szereplő Monori SE labdarúgócsapat teljesítményéről. A tavaszi előrehozott első fordulóban ismét igazolta fölényét kék-fehér csapatunk. Az őszi futballidény zárásaként az a Salgótarjáni TC látogatott hozzánk, akik átmenetileg a tabella második helyét foglalták el, mégis 4-0 arányú vereséggel távoztak az ezer pince városából!

Az első félidőben kiegyenlített küzdelem zajlott, a Nógrád megyeiek pontrúgásokkal és bedobásokkal veszélyeztetett, míg csapatunk ziccert is hibázott. A vezetést egy távoli megpattanó lövéssel szereztük meg a szünet előtt. A második félidőben már kérdés nem fért hozzá, hogy ki is vezeti a tabellát, az 52. és az 55. percben is fejjel szereztünk gólt, így háromgólos volt az előnyünk. Uraltuk a játékot, könnyed futballt mutattunk be, majd a 73. percben egy kontra után alakult ki a 4-0-s végeredmény.

Egy korábbi mérkőzésen köszöntik a társak a góllövőt

Csapatunk igazolta jó hírét. A rangadón bemutatta erényeit amiért kimagaslik a harmadosztályból, és ezzel a győzelemmel biztossá tette vezető pozícióját. Még Zoran Kuntic a Salgótarján vezetőedzője – aki a Ferencvárossal szerepelt a Bajnokok Ligája csoportkörében – is kiemelte, hogy csapatunk a legjobb egylet ebben az osztályban! A vesztett pontok tekintetében négy egységgel vezető csapat játékosai jogosan fogadták a gratulációkat a meccs után, amely a remek, veretlen félévnek szólt!

dr. Selei András sportigazgatói összefoglalója: Szezonzárásként igazi futballcsemege volt a harmadosztály keleti csoportjában. A mérkőzésre több illusztris vendég és szép számú nézőközönség is kíváncsian látogatott ki, nem csoda, hiszen a bajnoki cím szempontjából is kulcsfontosságú mérkőzés következett Monoron a STC vendégjátékával. Csapatunk méltóan zárta hibátlan fél szezonját, hiszen tartva veretlen elsőségét kiütéssel győzött.

Horváth Dávid vezetőedző értékelése - Tudtuk, hogy masszív, szervezett ellenfél az STC, számítottunk arra, hogy minél gyorsabban a védőink mögé próbálják bejuttatni majd a labdát, valamint veszélyesek a rögzített játékhelyzeteknél. Ezt rendkívül jól hatástalanítottunk és igaz, hogy ziccert hibáztunk, de utána sikerült megszereznünk a vezetést, még ha kellett hozzá egy kis szerencse is. A második játékrészben támadásban is magabiztos, erőteljes játékot tudtunk produkálni, megkoronázva az egész féléves teljesítményünket. Gratulálok a játékosoknak a fantasztikus őszi idényért, és ha beleszámítjuk az előző bajnokság utolsó 4 találkozóját, akkor már zsinórban 20 mérkőzés óta tart a veretlenségünk, amely sorozat joggal tölt el elégedettséggel minket! Hajrá Monor!

Horváth Dávid vezetőedző