Még idén birtokba vehetik a közlekedők a Balassi Bálint utca új szakaszát

2017. november 21., kedd, 15:56

Az elmúlt hónapok nem csak az új városi sportcsarnok építéséről szóltak a Kenderesalja környékén. Hamarosan elkészül a Balassi Bálint utca új – Klapka utca és Lőcsei utca közötti – szakasza is.

A kivitelezési munkák a kedvező őszi időjárásnak köszönhetően jól haladtak. Ennek eredményeként előbb a Dr. Gombos Matild Rendelőintézet és a Nyitrai utca lesz újra megközelíthető a Balassi Bálint utcáról; majd a teljes új szakaszt is átadják a forgalomnak – várhatóan december 18-án. A projekt befejezését követően új forgalmi rendet alakítanak majd ki a környéken: elsőbbségadásra kötelezik majd a Beáta és a Klapka utcáról érkezőket, vagyis a Balassi Bálint utca lesz a felsőbbrendű út.

Várhatóan 2-3 héten belül használhatják a közlekedők az új utcaszakaszt

Mint arról korábban beszámoltunk, az „Önkormányzati tulajdonú belterületi utak szilárd burkolattal történő kiépítésének, felújításának és korszerűsítésének támogatása gazdaságfejlesztési céllal Pest megye területén” címmel kiírt felhíváson közel 70 millió forint támogatást nyert Monor Város Önkormányzata. Az út építése mellett, ebből az összegből valósult meg az érintett szakasz közvilágításának kiépítése is.