Színvonalas programkínálat a Vigadó Kulturális és Civil Központban

2017. október 5., csütörtök, 10:18

A monori Vigadó Kulturális és Civil Központra évek óta jellemző, hogy minőségi szórakozási lehetőséget kínál a kikapcsolódást keresőknek. A következő hetek változatos programjai egy vidéki kisváros lehetőségeihez mérten kiemelkedőek; a szervezők remélik, hogy a közönség részéről is mindenki megtalálja a kedvére való szórakozást a Vigadó falain belül!

Október 9-én nemzetközi szinten is elismert komolyzenei előadó érkezik Monorra. Balázs János Liszt Ferenc- és Prima-díjas zongoraművész, a Cziffra Fesztivál művészeti vezetője rendszeres fellépő a városban. Ezúttal egy olyan programot játszik, melyet Rómában már bemutatott, ezután pedig Moszkvában is játszik majd. Az MVM Magyar Villamosművek által támogatott koncertsorozat a Művészetek Palotájában is bemutatkozik a közeljövőben. A rendkívül népszerű és tehetséges fiatal művész remek műsorral készül, népszerű Liszt, Bartók és Kodály szerzemények szerepelnek az est programjában.

A gyermekes családok sem maradnak programlehetőség nélkül. Október 11-én az országszerte ismert és elismert Kiss Kata Zenekar gyermekkoncertjét élvezhetik a Művelődési Házban. Az Érik a szőlő című koncert aktuális, hiszen a szüreti időszak lassan véget ér Monoron is, így egy közös mulatozással fejezhetik be az érintett családok a szüreti munkákat. Ez a hét még egy izgalmas programot kínál, 13-án egy díjnyertes dokumentumfilm vetítését szervezik a Vigadó Dísztermében. „Faces of love – A szeretet arcai” címmel egy magyarok alapította jótékonysági misszióról készítettek filmet fiatal alkotók. A közösség küldetése, hogy reményt adjon azoknak, akiket minden reménytől megfosztottak. A megható filmet a II. Ars Sacra Filmfesztiválon az egész estés dokumentumfilm kategória legjobbjának választották a közelmúltban.

A hónap második felében ismerős arcokkal találkozhatnak majd, hiszen a tragikus hirtelenséggel elhunyt Pleszkán Frigyes lánya és egykori zenésztársai ismét Monoron koncerteznek. Pleszkán Écska és Gayer Ferenc ezúttal egy tehetséges boogie-woogie zenész társaságában lépnek fel a Vigadóban október 20-án. Dániel Balázs érkezik velük, akit a szakmában Mr. Firehand-ként ismernek. Az elnevezés nem véletlen, hiszen kiváló zenei érzék és elhivatottság jellemzi a fiatalembert. Rendszeres fellépője hazai és külföldi fesztiváloknak a blues, soul és jazz műfajban is. Olyan ikonok egykori zenésztársaival lépett már fel, mint Paul McCartney, Eric Clapton, Ray Charles, B.B. King, Carlos Santana és Chuck Berry.

Monoron minden adott tehát a színvonalas szórakozáshoz a következő hetekben, további részletekért keressék a Vigadó Kulturális és Civil Központ elérhetőségeit!