Nemzetközileg elismert zongorista érkezik Monorra

2017. október 3., kedd, 15:38

Balázs János Liszt Ferenc- és Prima-díjas zongoraművész, a Cziffra Fesztivál művészeti vezetője rendszeres fellépője a Vigadó Kulturális és Civil Központnak. Ezúttal egy olyan programot játszik Monoron, melyet Rómában már bemutatott és városunk után Moszkvában is játszik majd. Az MVM Magyar Villamosművek által támogatott koncertsorozat a Művészetek Palotájában is bemutatkozik a közeljövőben.

A rendkívül népszerű és tehetséges fiatal művész remek műsorral készül. Liszt szerzemények foglalják keretbe az est programját: a koncert elején a Funérailles és a Villa D'este szökőkútjai hangzanak fel; míg befejezésképpen a szerző két jelentős darabját, a Dante szonátát és az I. Mefisztó keringőt hallhatja a közönség. Felcsendül még az est során Bartók: Este a székelyeknél és 3 csíkmegyei népdal, valamint Kodály Zoltán Galántai táncok című darabjai.

Színvonalas programmal folytatódik tehát a komolyzenei koncertek sora a monori Vigadóban. Érdemes lesz ellátogatni, hiszen a Pest megyei városok közül kevés helyen találkozhatnak Steinway versenyzongorával!