Mutassuk meg Monoron is a szeretet arcait

2017. október 12., csütörtök, 13:08

„Faces of love – A szeretet arcai” címmel egy jótékonysági misszióról szóló díjnyertes dokumentumfilmet vetítenek a Vigadó Dísztermében október 13-án. 1997 októberében a magyar Fabian Edit Mirjam és a francia Sophie nővér alapították az ACAY missziót Manilában, a Fülöp-szigetek fővárosában. A közösség küldetése a mai napig ugyanaz: reményt adni azoknak, akiket minden reménytől megfosztottak.

Vajon mire elég 30 euro, kilencezer-párszáz forint? Az ACAY misszióban ebből az összegből, egy egész hónapig él egy fiatal Manilában! Vajon mi, a keresztény Európában, hiszünk-e igazán abban, hogy a világ minden változása ellenére léteznek olyan alapvető értékek, melyek képesek tartást és reményt adni életünknek?

A II. Ars Sacra Filmfesztiválon az egész estés dokumentumfilm kategóriában nyertes film bemutatja azt a hitből fakadó, mély elkötelezettséget és erőt, mely a misszió nővéreinek munkájából ered s mellyel fiatalok életét mentik meg nap mint nap.

A feliratos film vetítését követően, kötetlen beszélgetés az alkotókkal. A vetítés során befizetett adományokból a misszió munkáját segítjük majd. A részvétel csoportoknak ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Egyéni érdeklődők jelképes, 500 forintos támogatójegyet válthatnak a rendezvényre.