Megkezdődött a Város Legsportosabb Iskolája vetélkedés

2017. október 9., hétfő, 14:29

Monor Város Önkormányzatának Emberi Erőforrások Bizottsága minden évben meghirdeti a monori iskolák részére szóló játékos vetélkedőt. Ezzel is szeretnék ösztönözni, hogy  az általános iskolások minél aktívabban vegyenek részt a város sport és tömegsport életében. Az eddigi évek versenyszámai – kosárlabda (streetball), futás (külön váltó és síkfutás), úszás, sakk, labdarúgás – idén új számmal a májusi Strázsahegyi Tekerő kerékpárversennyel is kiegészül majd.

A tanéven átívelő versenyek közül az első versenyszám a streetball, melynek versenyeit október első hetében, szép őszi időben rendezte meg a Kossuth Lajos Általános Iskola.  A Balassi utcai sporttelepen négy általános iskola 60 csapata, több mint 200 diák vett részt a vetélkedésben.  A négy korcsoport részletes eredményeit ide kattintva tekinthetik meg, 127 mérkőzés alapján az iskolák sorrendje a következőképp alakult:

  1. hely: Kossuth Lajos Általános Iskola
  2. hely: Nemzetőr Általános Iskola
  3. hely: Ady Úti Általános Iskola
  4. hely: Jászai Mari Általános Iskola

A következő versenyszám az atlétikai váltóbajnokság lesz, a József Attila Gimnázium szervezésében október 17-én, melynek részletes kiírása ide kattintva olvasható. Monor vezetése fontosnak tartja az iskolán kívüli sportolási lehetőségeket és  sportfoglalkozásokat. Minden versenyszámot más-más iskola illetve önkormányzati társaság bonyolít le, melyek szervezésben nyújtott közreműködésüket ezúton is köszöni a város vezetése. A pedagógusok közreműködésének köszönhető, hogy évről-évre kiderül, hogy melyik iskola Monor város legsportosabb iskolája!