Megkezdődött a Balassi utca új szakaszának építése

2017. október 19., csütörtök, 17:44

A nyár közepén érkezett a város vezetőihez a jó hír, miszerint jelentős összeget nyert városunk útépítésre. Az „Önkormányzati tulajdonú belterületi utak szilárd burkolattal történő kiépítésének, felújításának és korszerűsítésének támogatása gazdaságfejlesztési céllal Pest megye területén” címmel kiírt felhíváson közel 70 millió forint támogatást kaptunk.

A terveknek megfelelően, ebből az összegből valósul meg a Balassi utca - Lőcsei utca és Klapka utca közötti szakaszának – , aszfaltozása, mely munkák az elmúlt hetekben megkezdődtek. Ezen a részen a közvilágítás kiépítése is ezen projekt keretén belül valósul meg. A most elkészülő út jelentős mértékben tehermentesíti majd a városrész kis utcáinak forgalmát, ezzel együtt pedig egy újabb közterülete szépül meg városunknak. 

A projekt befejezését követően új forgalmi rendet alakítanak majd ki a környéken. Elsőbbségadásra kötelezik majd a Beáta és a Klapka utcáról érkezőket, vagyis a Balassi utca lesz a felsőbbrendű út. Szintén fontos információ, hogy az építkezés ideje alatt a Dr. Gombos Matild Egészségház gépkocsival kizárólag a Beáta utca (Zólyom utca, Somogyi Béla utca, Kossuth Lajos utca) irányából közelíthető meg!