Közel volt a bravúr a Magyar Kupában

2017. október 26., csütörtök, 14:40

Közel 700 néző előtt fogadtuk az első osztályú Debrecen csapatát. Minden adott volt egy igazi kupacsatához: remek idő, sok néző, kiváló hangulat és két jó csapat. Nem is lehetett más a végeredmény, mint egy igazi kupacsata.

Az első félidőben tetszetős bátor játékkal rukkolt elő a monori csapat, a kilátogató nézők a mutatott játék alapján nem találhattak különbséget az első és a harmadosztályú csapat között. Sőt, a mérkőzés egyik legszebb jeleneteként Hunya távoli bombájával a felsőlécről vágódott le. Mezőnyfölényünk sajnos nem párosult vezető góllal, így sejthettük, hogy szembe széllel nehéz második játékrészre számíthatunk.

A Loki hat perces, érthetetlen rövidzárlatunkat kihasználva gyorsan 3 gólos előnyre tett szert. Az idei csapat erejét jól mutatja, hogy ilyen állásból is megtalálta a visszautat, és Sági Milán szabadrúgásával szépítettünk. Ezt követően erősödött a mezőnyfölényünk, majd egy parádés jobb oldali akciót követően Tóth Ádám góljával már csak egy gólos volt a hátrány. Elismerően nyugtázhattuk, hogy az utolsó percekben a Loki húzta az időt, és minden rutinjukat kihasználták az eredmény megtartásáért. Az eredmény azonban már nem változott, jogos vastaps és hangos szurkolás mellett, egy gólos vendéggyőzelemmel ért véget a találkozó.

Jó mérkőzés volt, küzdöttek a Monori SE játékosai. Jogos hiányérzetünk lehet a második félidei kezdés miatt, kár azért a néhány percért! Ritkán játszunk ilyen iramban, van még mit fejlődni, de a jelek szerint fogunk is. Csak így tovább! Szép volt fiúk!

Monor SE – DVSC 2-3 (0-0) 
Monor, 700 néző. Vezette: Bogár (Kormányos, Szevtnyik) 
Monor SE: Bozso - Sági, Karacs, Villányi, Katona (Mundi 69.), Pintér – Mészáros L., Hunya, Ficsor (Bonifert 69.) - Tóth Á., Urbán 
DVSC: Novota – Kuti, Szilvási, Mészáros N. (Takács T. 66.), Barna – Bíró P., Szekulics (Kusnyír 86.), Filip, Nagy K. – Tisza, Tabakovic (Csősz 37.) 
Gól: Szekulics 0-1 (48.), 0-2 Bíró P. (51.), 0-3 Szekulics (53.), 1-3 Sági (74.), 2-3 Tóth Á. (83.) 
Sárga lap: Filip (72.), Karacs (77.), Sági (90.)

Horváth Dávid edzői értékelése:
Rendkívül jól álltunk a mérkőzéshez, motiváltak voltunk, éreztük, hogy lehet keresnivalónk. Sajnálhatjuk az első félidőt, amikor számos lehetőségünknél nem hoztunk jó döntést a tizenhatosnál, illetve a második félidő elejét, mert egy hatperces rövidzárlatunk döntőnek bizonyult. Nem törvényszerű, hogy három védelmi hibánkból három gólt kapunk, de szerencsétlenségünkre most ez történt. A kritikus időszakot leszámítva nem játszottunk alárendelt szerepet, ami mindenképp biztató egy NBI-es alakulat ellen.
 

Forrás: monorse.hu