A felnőtt kosarasok is megkezdik az idei szezont

2017. október 12., csütörtök, 12:38

A Monori SE kosárlabda szakosztálya hagyományosan a második legnépesebb a 116 éves egyesület szakosztályai közül. A Monoron nagy hagyományokkal rendelkező teremsport felnőtt csapatai közül az NBII-ben szereplő férfiak hétvégén kezdték meg a 2017/2018-as szezont, míg a megyei bajnokságban szereplő női csapatok a közeljövőben játsszák első mérkőzéseiket. 

Az évek óta NBII-es szinten játszó férfi gárda jól szerepelt az elmúlt szezonokban, rendre a tabella első felében tudott végezni. Az idei szezont szombaton a Honvéd U23-as csapata ellen, idegenben kezdték. Jó első negyed után nem sikerült tartani a vezetést, a bajnokság így vereséggel kezdődött számukra. A javításra hamar lesz lehetőség, október 13-án a Józsefvárosi KC csapata érkezik 19 órától a Szterényi iskola csarnokába. Hazai pályán szinte mindenki ellen győzelmi eséllyel léphetünk pályára, és ha a tavalyi sérüléshullám elkerüli a csapatot, akkor idén is jó szereplést várhatunk az együttestől.

Városunk két csapata végzett tavaly a megyei női bajnokság első két helyén

A felnőtt női csapat idén is a Pest megyei bajnokságban szerepel; az elmúlt két szezont egy-egy arany- és ezüstéremmel zárták. Évek-évtizedek óta erősítik ezt a bajnokságot, ha a csapat magját alkotó felnőtt játékosok mellé felnőnek a fiatalok, akkor idén is jó szereplésre számíthatunk tőlük. Az első hazai mérkőzésük október 16-án, hétfőn lesz, szintén a Szterényi csarnokban. Velük egy bajnokságban, címvédőként kezdi a szezont a Monori SE junior csapata. A PMKSZ korosztályos bajnokságába évek óta csak egy-két csapat nevez, így a felnőttekkel együtt szerepelnek. A Monori SE Szedd ki fantázianevű csapat természetesen szintén a kék-fehér egyesület színeiben versenyez, első hazai mérkőzésük október 18-án a JAG tornacsarnokában lesz. Városunk két csapata végzett tavaly a bajnokság első két helyén, nem lenne nagy meglepetés, ha ez idén is így alakulna.

A kosárlabda szezon kezdetével ismét több eseményre várják a sportszeretőket, a labdarúgás mellett a monori termekben is van kiért szorítani! A bajnoki mérkőzések időpontjáért keressék városunk Minőségi Díjjal elismert honlapját, ahol sok más városi esemény mellett a sportrendezvényekről is részletes információt kaphatnak!