Teltházas előadásokkal kezdődött a beltéri rendezvények szezonja a Vigadóban

2017. szeptember 29., péntek, 10:50

Az idén tizedik évadát kezdő Vigadó Kulturális és Civil Központban két igazán sikeres programmal kezdődött meg szeptemberben a Díszteremben szervezett események sora. Előbb városunk díszpolgára Mocsári Károly zongoraművész adott rendhagyó gyermekkoncertet, a héten pedig egy műfaj, a stand up comedy mutatkozott be Monoron.

Hadházi László és Szupkay Viktor közös estjét nagy várakozás előzte meg, ezt jól mutatja, hogy néhány nap alatt elfogyott minden belépőjegy a program meghirdetésekor. A műfaj sajátossága, hogy közvetlen kapcsolat alakul ki előadó és közönség között, a jó kezdésnek köszönhetően percek alatt fesztelen nevetésben tört ki a zsúfolásig telt terem. A több mint másfél órás estről elégedetten távozott a közönség, várva a műfaj további előadóit.

A folytatás hasonlóan színvonalas programokat ígér a Vigadó vendégeinek, több műfajban is. Október 9-én ismét komolyzene kerül műsorra, Balázs János Liszt Ferenc- és Prima-díjas zongoraművész, a Cziffra Fesztivál művészeti vezetője érkezik Monorra. A rendkívül népszerű és tehetséges fiatal művész remek műsorral készül, népszerű Liszt, Bartók és Kodály szerzemények játszik majd.

A gyermekes családok sem maradnak jó program nélkül. Október 11-én az országszerte ismert és elismert Kiss Kata Zenekar gyermekkoncertjét élvezhetik a Művelődési Házban. Az Érik a szőlő című koncert aktuális, hiszen a szüreti időszak lassan véget ér Monoron is, így egy közös mulatozással fejezhetik be az érintett családok a szüreti munkákat. Ez a hét még egy izgalmas programot kínál, 13-án egy díjnyertes dokumentum film vetítését szervezik a Vigadó Dísztermében. „Faces of love – A szeretet arcai” címmel egy magyarok alapította jótékonysági misszióról készítettek filmet fiatal alkotók. A közösség küldetése, hogy reményt adjon azoknak, akiket minden reménytől megfosztottak. A megható filmet a II. Ars Sacra Filmfesztiválon az egész estés dokumentumfilm kategória legjobbjának választották a közelmúltban.

A hónap második felében ismerős arcokkal találkozhatnak majd, hiszen Pleszkán Frigyes lánya és egykori zenésztársai ismét Monoron koncerteznek. Pleszkán Écska és Gayer Ferenc ezúttal egy tehetséges boogie-woogie zenész társaságában lépnek fel a Vigadóban. Dániel Balázs érkezik velük, akit a szakmában Mr. Firehand-ként ismernek. Az elnevezés nem véletlen, hiszen kiváló zenei érzék és elhivatottság jellemzi a fiatalembert. Rendszeres fellépője hazai és külföldi fesztiváloknak a blues, soul és jazz műfajban is. Olyan ikonok egykori zenésztársaival lépett már fel, mint Paul McCartney, Eric Clapton, Ray Charles, B.B. King, Carlos Santana és Chuck Berry.

Az októberi programlehetőségekre méltán mondhatjuk, hogy egy vidéki kisváros lehetőségeihez mérten kiemelkedő, reméljük, hogy a közönség részéről is mindenki megtalálja a kedvére való szórakozást a Vigadó falain belül!