Minden hétvégére több program is jut Monoron az ősz első hónapjában

2017. szeptember 7., csütörtök, 08:56

Beköszöntött az ősz, az iskola kezdetével együtt megkezdődik a beltéri rendezvények időszaka, de a nyárutót még szabadtéri programokon is ki lehet használni. Ennek a kettősségnek köszönhetően a következő hétvégék programlehetőségekben gazdagnak ígérkeznek Monoron az ezer pince városában. Nem is akármilyen programkínálattal kezdődik a felsorolás, hiszen az előttünk álló hétvégén öt program közül is választhatnak az érdeklődők!

Szeptember 9-én a már hagyománnyá vált Kék lámpás napon ismerhetik meg a mentősök, rendőrök, tűzoltók és katasztrófavédők mindennapjait! 7:30-tól látványos felvonulást követően rengeteg izgalmas program vár mindenkit a sportpályán! Ezen a napon az anyukák és kisdedek érdeklődésére is számítanak a monori védőnők, hiszen ekkor kerül megrendezésre az Anyatejes világnap a Művelődési Házban, ahol előadások, bemutatók, szűrővizsgálatok, ovisok műsora várja az ide ellátogatókat.

 

 

Szintén szombaton látogathatnak el a Monor Nagytemplomi Református Gyülekezet nyílt napjára. A harmadik alkalommal megrendezésre kerülő családi napon közelebbről is megismerhetik a gyülekezet tagjait és életét. A Kis-tó környékét is rendezvényre látogatók lepik majd el, hiszen a Tolóhajók Baráti Köre kilencedik alkalommal szervezi meg a modellek részére kiírt bárkamozgató versenyt.

A sűrű szombat után, vasárnap reggeltől a Vásártéren látogathatják meg Közép-Európa egyik legnagyobb kisállat-vásárát, a Monori Kisállatbörzét.

Szeptember középső napján, 15-én újra hazai zongoránál játszik Mocsári Károly, városunk díszpolgára. Az érthető komolyzene – gyerekeknek című program helyszíne a Vigadó Díszterme, a koncertet általános iskolás diákok, szüleik és tanáraik egy rövid regisztrációt követően ingyen látogathatják. Másnap szombaton a katolikus közösség várja az érdeklődőket a Nyitott Templomok Éjszakája programra. A délután 18 órától kezdődő programon szentmisét követően kiállítással, irodalmi műsorral és zenei koncerttel készülnek, hogy megismerhessék a látogatók a közösség életét. Szintén ezen a hétvégén, vasárnap, a Vigadó Dísztermében kerül megrendezésre a második amatőr monori bridge verseny.

22-én és 23-án ismét szabadtéri programok következnek majd. Előbb az autómentes nap kerül megrendezésre az uszoda parkolójában és a szomszédos játszótéren. A Balassi utcai KRESZ park melletti, bevált helyszínen jobbnál-jobb programok várják a kicsiket és nagyokat egyaránt: sziklamászás, gokartok, detektívjáték, kutyás bemutató, Katus Attila aerobik óra és sok más meglepetés lesz még egész délután. Másnap szombaton kerül megrendezésre a hagyományos Népzenei- és Néptánc Találkozó a Piac-és Fesztiválcsarnokban.

Szeptember két bizonyosan telt házas rendezvénnyel búcsúzik városunktól: Hadházi László személyében először köszönthetünk stand up fellépőt a Vigadóban, majd az Idősek Világnapján köszöntik a szépkorúakat városunk képviselői.

Október első teljes hétvégéje pedig ismét sűrű programkínálattal vár majd minden érdeklődőre: szüreti felvonulás, jótékonysági főzés és kisállatbörze is szerepelhet majd a programok iránt érdeklődők terveiben ezekre a napokra.

Reméljük, hogy a fenti felsorolásban minden monori lakos talál érdeklődésének megfelelő programot és még talán ismerőseiket is megéri Monorra hívni a következő hetekben!