Jelentős támogatásból épülnek elektromos autó töltőállomások Monoron

2017. szeptember 25., hétfő, 09:15

Monor Város Önkormányzata még a tavalyi évben nyújtott be támogatási kérelmet a Nemzetgazdasági Minisztérium által meghirdetett, GZRT-Ö-2016 „Jedlik Ányos Terv, Elektromos töltőállomás alprogram helyi önkormányzatok részére” címmel megjelent pályázatra.

Hetekkel ezelőtt érkezett a jó hír, miszerint 100%-os támogatás intenzitás mellett – tehát önerőt sem szükséges a városi költségvetésből biztosítani –, 4.952.000.- forint vissza nem térítendő támogatást nyert önkormányzatunk. Az ilyenkor szükséges pályáztatást követően kiválasztotta a képviselő-testület a kivitelezőt, aki 2 helyszínen 2x22 kW teljesítményű (két töltést tud egyszerre kiszolgálni) töltőállomást létesít majd. A helyszínek is adottak már: az egyik páros töltőállomás a Deák Ferenc utcában a Polgármesteri Hivatal előtt lesz, míg a másik állomást a Bocskai utca elején, a bal oldali parkolókban alakítják ki.

Jelentős előrelépés történhet tehát Monoron is, a jövő technológiájának számító villanyautók kiszolgálásának terén. További jó hír a zöld rendszámú autók tulajdonosainak, hogy igazodva az országos trendekhez, Monoron is ingyenesen használhatják majd ezek a gépjárművek a fizetős parkolókat – erről legutóbbi, szeptemberi soros ülésén döntött a képviselő-testület.