Kettős sikert aratott férfi labdarúgó csapatunk

2017. szeptember 25., hétfő, 15:54

Múlt héten sűrű programja volt az NBIII-as Monori SE csapatának, hiszen a hét közepén Magyar Kupa mérkőzés, hétvégén pedig idegenbeli bajnoki várt az együttesre. Mindkét mérkőzés győzelemmel zárult, így a legjobb 64 csapat közé jutott a bajnokságban listavezető gárda!

Szeptember 20-án, a velünk egy bajnokságban szereplő ESMTK vendégeként lépett pályára a monori kék-fehér egylet felnőtt csapata a Magyar Kupa 6. fordulójában. A fordulatos, azonban helyzetekben szűkölködő rendes játékidő 0-0-val zárult, így a felek hosszabbításban folytatták a küzdelmet a továbbjutásért. 9 perc játék után – egy látszólag lesről született – gólt szerzett csapatunk, melyet a játékvezető helyesen megadott, hiszen a játékszer hazai játékosról került Ficsor elé, aki köszönte a lehetőséget és a felső sarokba helyezte a labdát. Több gól nem esett így végül 120 perc játék után a Magyar Kupa legjobb 64 csapata közé jutott a Monori SE. A következő fordulóban az élvonalbeli DVSC csapata látogat Monorra!

A kupacsatát Ficsor (4) gólja döntötte al a hosszabbításban.
Fotó: monorse.hu/Szabó Kriszti

A kupameccset követő szombaton, az NBIII Keleti csoportjának hetedik fordulójában a Füzesgyarmat vendégeként szerepelt az együttes. A közel négy órás buszozás és a hétközi hosszabbításos siker rányomta a bélyegét a játékosokra, nehézkesen kezdte a mérkőzést a vendégcsapat. Már a hetedik percben vezetést szerzett a Füzesgyarmat, amely ezzel el is lőtte minden puskaporát. A félidő második felére fokozatosan átvettük az irányítást, de egyenlítenünk nem sikerült a szünet előtt – pedig még büntetőből is próbálkozhattunk. A második játékrészre azonban góllá érett mezőnyfölényünk, az 55. percben a tavalyi házi gólkirály Urbán Gábor egyenlített. A mérkőzés végére pedig a győzelmet is megszereztük! A védekezésre berendezkedő hazaiak a 88. percig bírták a nyomást, ekkor Ficsor egy szögletet követően talált be, majd a 93. percben Balogh biztosította be a monori győzelmet.

A második félidő elején Urbán Gábor (középen) egyenlített.
Fotó: monorse.hu/Szabó Kriszti

Az újabb sikernek köszönhetően, továbbra is veretlenül és pontelőnnyel vezetjük a tabellát! A következő fordulóban ismét idegenben, az MTK II. ellen játszik a Monori SE, így a következő hazai meccsre október 8-ig kell várniuk a monori szurkolóknak!