Diákok festményei dekorálhatják a monori vasúti aluljárót

2017. szeptember 28., csütörtök, 10:10

Színezd újra! címmel hirdet alkotói napokat a MÁV 2017-ben. Ennek keretén belül általános iskolás és középfokú intézményekben tanulókból álló csapatokat keresnek, többek között a monori vasútállomás gyalogos aluljárójának színezésére, díszítésére.

Olyan, legfeljebb 15 fős, 10-16 év közötti tanulókból és tanárokból/kísérőből álló csapatok jelentkezését várják, akik szeretnének valami szépet alkotni. A csapattagok lehetnek egy osztályból, de az iskolán belül akár több osztályból is. A pályázat részeként előre be kell küldeni egy tervet, A4-es, fekvő formátumban, hogy a csoportok hogyan képzelik el az összesen több mint 100 m2 felület díszitését.

A legjobbak lehetőséget kapnak, hogy legálisan kifessenek egy-egy vasúti aluljárót. A MÁV részéről fontosnak tartották hangsúlyozni, hogy nem graffitit szeretnének, hanem olyan falfestményeket, amelyek kellemesebbé teszik a környezetet. A téma szabadon választható: lehet természet, épített környezet, vasúttal kapcsolatos téma, de akár szépen megtervezett geometriai vagy természeti formák is.

Fontos tudni, hogy a festékre és eszközökre nem kell pénzt költenie a csoportnak, azt a pályázat kiírója biztosítja! Beadási határidő: október 8. A felhívásról további részleteket és jelentkezési lapot az alábbi linkre kattintva találnak: Színezd újra!