Elkészült a Vasadi és a Lehel közök útstabilizációja

2017. augusztus 31., csütörtök, 11:16

A Szélmalom utca és a 4-es főút közötti két köz, a Vasadi és Lehel köz régóta várt felújítása készült el az elmúlt napokban. A főút kezelője a balesetveszélyre hivatkozva évek óta nem járul hozzá a rövid szakaszok szilárd burkolattal való ellátásához. Az idei évre az utcák felületének javításában sikerült megegyezni a forgalmas főút kezelőjével.

A feladatra ezúttal is három monori vállalkozástól kértek be árajánlatot, a legkedvezőbbet elfogadva kezdődhetett meg az útjavítás, mely alig több mint egy hét alatt be is fejeződött. Az úttükör felületének felmarását követően darált betonból készült el az út alsó rétege. Az így kapott stabil felületetet a kivitelező cementtel megszórta, majd a homogenizálást egy speciális géppel végezte el folyamatos nedvesítés mellett. A felületet kézi, illetve gépi munkával elegyengették, majd hengerrel tömörítették.

A most elkészült út mellett murvával megszórt padka készült, illetve szikkasztó árkok kerültek kialakításra. A munkálatok befejezését követően, szinte azonnal megindult az eddiginél jelentősebb forgalom a kis utcákban. Reméljük, hogy hosszú időn keresztül, balesetmentesen szolgálja majd a felújított útszakasz az erre közlekedőket!