Az államalapítás ünnepe Monoron

2017. augusztus 7., hétfő, 11:13

Az államalapítás ünnepének délelőtti programjai - az új kenyér megáldása és a polgármesteri köszöntő - a római katolikus nagytemplomban kerülnek megrendezésre a kedvezőtlen időjárás miatt! A délután 17 órakor kezdődő programok az eredeti helyszínen és időpontban kerülnek megrendezésre! 

Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, idén délelőtt 9:30-kor várjuk az érdeklődőket elsőként augusztus 20-án, az államalapítás ünnepén Monoron szervezett programokra. Ekkor kerül sor Zsombok László polgármester úr köszöntőjére és az új kenyér megáldására ökumenikus szertartás keretében. Ennek befejezését követően kezdődnek az istentiszteletek és ünnepi szent misék a felekezet szerinti templomokban. Kedvezőtlen időjárás esetén a köszöntő és a kenyéráldás 9:30-tól a katolikus nagytemplomban kerül megrendezésre.

A hivatalos program ezt követően délután folytatódik, a Városi Könyvtár melletti téren. 16 órától nyitnak a városközpontban felállított faházak, ekkor folytatódik az előző napi FröccsSzombat rendezvény. 17 órától a gyermekes családok érdeklődésének megfelelően egy interaktív gyerekműsor, a Hét tenger Urai című előadás kezdődik, melyet 18 órától a Fresco Bello zászlóforgató csoport reneszánsz bemutatója követ. Ezek a programok rossz idő esetén a Művelődési Házban kerülnek megrendezére.

A Kossuth Lajos utcán felállított nagyszínpad programja 19 órától a magyar blues királya, az elmúlt 50 év hazai zenei életének meghatározó alakja Deák Bill Gyula és zenekara koncertjével kezdődik. Ahogy azt a monori közönség minden rendezvényen megszokhatta, természetesen most is élő koncertek várják majd az érdeklődőket. A 21 órakor kezdődő tűzijáték után az elmúlt tíz év magyar pop-rock zenéjének maszkos üdvöskéjét Pásztor Annát és a háromszoros Fonogram-díjas Anna and the Barbies zenekart köszöntheti a várhatóan több ezres nézősereg.

A népszerű előadóknak köszönhetően, ma már a térség egyik leglátogatottabb városa Monor az augusztus 20-i ünnepi programok kínálata közül, reméljük, hogy idén is sokan látogatnak az ünnepi programokra!