Változó kerettel készül a Monori SE NBIII-as felnőtt labdarúgó csapata

2017. július 7., péntek, 10:11

Ahogy az élvonalbeli kluboknál megszokott, úgy a kisebb csapatok kereteinek kialakítása is június, július hónapokban zajlik. A tavaly ezüstérmet szerzett monori sportegylet első csapatában is vannak változások.

Talán a legfontosabb tényező egy sikeres szezont követően, hogy a vezetőedzőt és a csapat gerincét alkotó játékosokat sikerüljön megtartani. A tavalyi első teljes edzői szezonját követően újabb egy évig Horváth Dávid lesz a csapat edzője, így az első pontot sikerrel teljesítette a szakosztály vezetése. A fiatal vezetőedző eddig 46 bajnoki mérkőzésen irányította a kék-fehér egyesület első csapatát, előtte négy évet töltött el edzőként az utánpótlás csapatoknál. Így nem meglepő, hogy lehetőséget adott tizenéves tehetségeink bemutatkozására, másfél szezon alatt közel egy tucat Monoron nevelkedő fiatalt épített be az első csapat keretébe.

A csapat magját alkotó játékosok maradnak Monoron, többek között a főtámogató BSS2000 Kft. tovább folytatódó támogatásának köszönhetően. A teljes keretet természetesen nem tartotta meg a klub, néhányan elköszöntek az ezer pince városától: Illés Bence, Miholics Milán és Sárközi Szabolcs a civil életet választották; Balogh Péter és Sárai Zoltán a több játéklehetőség érdekében a váltás mellett döntött; Schmidt Zsolt és Bogáti Péter fél szezon után távozik; míg Csőke István, az elmúlt húsz év monori csapatainak állandó játékosa, az egykori NBI/B osztályban szereplő csapat utolsó aktív tagja a visszavonulás mellett döntött.   

Az igazolások terén tehetséges fiatalok érkezéséről tudunk beszámolni. A 23 éves Balogh Milán már két szezont is játszott az NBII-es bajnokságban, a Gyulai Termál FC-től érkező jobblábas támadóra jelentős szerep vár a Monori SE támadásai során. Sokat segíthet az „előre” játékban Mundi Zoltán leigazolása is. A mozgékony, technikás játékosra főleg a labdák megtartásában számít a vezetőség, üde színfoltja lehet a csapatnak. Tóth Ádám Sándor fiatal kora ellenére sok gólt szerzett tavaly, a 19 éves csatár 27 találkozón 23 gólt szerzett a BLSZ I. osztályában. A védelemben jó erősítést jelenthet a 22 éves Barthel Gábor, aki a Hatvan FC csapatától került Monorra.

Reményeink szerint, a most érkezett segítségével, legalább olyan sikeres szezon vár a Monori SE-re, mint a tavalyi évben volt. Napokon belül elkészülnek a csoportbeosztások és a sorsolás, az első fordulóra augusztus 12-ig kell várniuk a labdarúgást szeretőknek. Addig is jó felkészülést, HAJRÁ MONOR!