Esküvői szezon a Vigadó Kulturális és Civil Központban

2017. július 18., kedd, 08:01

A nyár közepe látszólag csendesebb időszak a Vigadó Kulturális és Civil Központ életében. A közösségi programokkal sűrűn gazdagított május és június után ezekben a hónapokban az ifjú párok legszebb napjának lebonyolítása a fő feladata a kulturális szakembereknek.

Mint ismert, a régi házasságkötő terem megszűnése óta a város legnagyobb terme, a Vigadó ízlésesen felújított Díszterme és a kisebb termei adnak helyet az esküvői polgári szertartásoknak. A házasságkötések terén a nyári hónapok számítanak az év legsűrűbb időszakának. Június végéig több mint harminc szertartást rendeztek ebben az évben, ehhez képest augusztus végéig ugyanennyi esküvőt tartanak a Polgármesteri Hivatal által kijelölt, beltéri helyszínen.  

A Vigadó Kulturális és Civil Központ, egyben a város legszebb terme, a Díszterem

 Természetesen a programok előkészítése is folyamatosan napirenden van ebben az időszakban is: tovább folytatódik az új és megújuló rendezvények sora. Az augusztus 20-i Államalapítás Ünnepe előtti napon mutatkozik be Monoron a Fröccsszombat, melynek célja az egyre szebb eredményeket elérő monori borok népszerűsítése.

Az Államalapítás Ünnepének programja

Emellett az őszi hónapok tervei is körvonalazódnak. Szeptember elejétől ismét minden hétvégén ingyenes családi programok várják majd az érdeklődőket. Idén is ekkor mutatkoznak majd be az egyenruhások a Kék lámpás napon; a Művelődési Házban lesz az Anyatej Világnapja alkalmából szervezett rendezvény; a Nemzetközi Autómentes Nap az uszoda parkolójában és persze a Népzenei és Néptánctalálkozó is.

A tizedik, jubileumi évadát megkezdő Vigadó Kulturális és Civil Központ az ezt követő hónapokban is változatos programokat kínál majd. Pleszkán Frigyes lánya, Écska és a tragikus hirtelenséggel elhunyt jazz-virtuóz egykori barátai adnak közös koncertet októberben, több komolyzenei koncert mellett. Ismét vendégük lesz a József Attila-díjas Müller Péter és az október eleji Idősek Világnapja sem maradhat el.

Reméljük, hogy a következő fél évben is legalább olyan sokan látogatják majd a monori programokat, mint tették azt az év első felében!