Elkezdődött az idei évre tervezett járdaépítés Monoron

2017. július 10., hétfő, 09:12

Az év elején, a város költségvetésének elfogadásakor tudni lehetett, hogy idén is jelentős összeget áldoz városunk gyalogutak építésére. Az elmúlt években, évente több mint 20 millió forintból készültek új járdák, ezzel is komfortosabbá és biztonságosabbá téve a gyalogosok közlekedési helyzetét.

Idén is hasonló összeget tervezett erre a célra Monor Város Önkormányzata. Az elmúlt évek tapasztalatai alapján most nem kisebb szakaszokat építenek városszerte, hanem a leghosszabb járdarészek rendbetétele kezdődhetett meg. Így az Ady Endre utca vasúton túli szakasza és a Kistói úti járdák lesznek kényelmesen járhatóak teljes hosszukban, a Nemzetőr Általános Iskolához vezető szakasz mellett. Minden évben fontos volt Monor vezetői számára, hogy monori kivitelező dolgozhasson a város pénzéből, így van ez idén is.

A június második felében megkezdődött munkák során az adott járdaszakaszokon monolit beton burkolatú gyalogutat épít a kivitelező az elbontott, rossz minőségű járdák helyén. Kétezer-száz méter hosszúságban, több mint háromezer négyzetméter új járda készül majd el így szeptember végéig. Az új szakaszokra a szerződés értelmében három év garanciát vállalnak, így biztosan mondhatjuk, hogy hosszú időre biztosítva lesz ezekben az utcákban a gyalogutak jó állapota!