Véget ért a tanév, befejeződött a Monor Város Legsportosabb Iskolája vetélkedés

2017. június 27., kedd, 09:11

A képviselő-testület fontosnak tartja az iskolán kívüli sportolási lehetőségeket és a szervezett keretek közötti állandó sportfoglalkozásokat. Ennek érdekében az Emberi Erőforrások Bizottsága minden évben megszervezi a város iskolái közötti összesített sportversenyt, melynek a két középiskola is rendszeres résztvevője.

A szeptembertől májusig tartó megmérettetésre több számban várták az iskolákat: streetball, futás, úszás, sakk és labdarúgás szerepelt a versenyszámok között. Minden versenyt más-más iskola bonyolított le, melyek szervezésben nyújtott közreműködésüket ezúton is köszöni a város vezetése.

Az utolsó versenyszámra, a futásra is több száz monori iskolás érkezett

Az utolsó futóversenyt követő eredményhirdetésig izgulhattak a nebulók, hogy melyik iskola szerzi majd meg a címet. Szoros versenyben végül a Kossuth Lajos Általános Iskola szerezte meg a serleget, akik a hat versenyszám közül hármat is megnyertek. Az Ady Úti Általános Iskola kiegyensúlyozott teljesítménye ezüstérmet ért, ők minden számban a dobogón tudtak végezni. Harmadik helyen a Jászai Mari Iskola végzett, míg negyedikek lettek a Nemzetőr Általános Iskola diákjai. A középiskolák közötti összevetésben a József Attila Gimnázium megelőzte a Szterényi József Szakiskolát.

A 2016/2017-es tanév legsportosabb monori iskolája a
Kossuth Lajos Általános Iskola lett

Minden résztvevő gyermeknek, felkészítőiknek és szervező pedagógusnak köszönjük a közreműködését, reméljük, hogy jövőre is ilyen sikeres és sportos tanév vár a monori gyerekekre!