Szombaton ezernyi élmény várja a Monorra látogatókat

2017. június 7., szerda, 11:14

Az eseményre országosan ismert és elismert borászok érkeznek a 22 borvidékről. Kóstolhatják többek között az egri Juhász testvérek, a villányi Bock Pince és a szekszárdi Bodri borokat. A 32 nyitott pincét körülvevő pincesorok ezernyi élménnyel ejtik rabul a látogatókat Monoron, az ezer pince városában. Itt találkozhatnak a monori pincék különös lakójával Bor Ivóval is! A hozzánk érkező vendégek a kóstolópohár megvásárlásával (1900 forint) bortallérokat kapnak, melyet bármelyik nyitott pincében lefogyaszthatnak. Ezen felül a további fogyasztást mindenki készpénzben tudja majd rendezni.

RÉSZLETES PROGRAMÉRT KATTINTSON IDE!

A közép-magyarországi régió egyik legnagyobb boros eseményét ingyenesen látogatható zenei programokkal színesítik a szervezők. A közel száz program közül kiemelkedik a monori taggal felálló Ladánybene 27 zenekar élő koncertje. A nagyszínpadon túl hangulatos pinceszínpad is várja az ide látogatókat, itt többek között a Kiss Kata Zenekar koncertjét és a smooth jazz magyar úttörőjét Zolbert-et hallhatják élőben.

Kiváló földrajzi elhelyezkedésének köszönhetően az ország bármely pontjáról könnyen megközelíthetik városunkat. A fővárosból leggyorsabban a Nyugati pályaudvarról fél óránként induló elővárosi vonattal érkezhetnek a városba; helyben kisvonatok és taxik segítik a közlekedést.

Fontos tudni, hogy szervezők  biztonsági okokból lezárják a gépjárműforgalom elől a rendezvényre vezető útvonalakat. Ezzel a Monorra érkező több ezer látogató biztonságos gyalogos közlekedését, valamint a rendezvényen fontos kisvonat járat menetrendjét biztosítják. A Borvidékek Hétvégéje központi tere a Szent Orbán-tér megközelíthető gyalogosan, kerékpárral a város felől illetve a Vigadó – Szent Orbán-tér útvonalon 11:00-22:30 között közlekedő kisvonattal. A rendezvényre busszal, vonattal érkezőknek a kisvonatok Vigadó előtti megállója 5-10 perc könnyű séta a megújult városközponton keresztül, vagy közvetlenül a Szent Orbán-térre juthatnak taxival. A kisvonatok folyamatosan közlekednek 15-20 percenként, egy útra szóló jegy 400 forint.

A gépkocsival érkezőknek ingyenes parkoló áll rendelkezésükre közvetlenül a vendégváró pincéknél végződő Locsodi úton (GPS: 47.371226, 19.444667). A parkolót, a Monort Péterivel összekötő úton haladva, Monort Péteri felé elhagyva, majd a táblákkal jelölt ponton jobbra lekanyarodva, a Bereki-dűlőn keresztül közelíthetik meg. A városból a parkolóba vezető utat az alábbi linkre kattintva térképen is megtalálja: MONORRÓL A PARKOLÓBA.

 

A helyiek vendégszeretete teszi különlegessé a boros rendezvények között a Borvidékek Hétvégéjét. Számtalan pozitív visszajelzés érkezik a jó hangulatról, ami Monoron fogadja a vendégeket június második szombatján; érdemes minden borszeretőnek kipróbálni! További részleteket az alábbi linkre kattintva olvashatnak: Borvidékek Hétvégéje Monoron.