Közel 70 millió forintot nyertünk útépítésre és felújításra

2017. június 28., szerda, 14:00

Monor Város Önkormányzata az idei év elején nyújtotta be pályázatát az „Önkormányzati tulajdonú belterületi utak szilárd burkolattal történő kiépítésének, felújításának és korszerűsítésének támogatása gazdaságfejlesztési céllal Pest megye területén” címmel kiírt felhívásra. A benyújtott pályázatot pozitív elbírálásban részesítették, így 69.994.477 forint támogatást nyert városunk.

A felhívásra 147 pályázat érkezett, összesen 12,7 Mrd Ft támogatási igénnyel, ami háromszoros túligénylést jelentett. A Nemzetgazdasági Minisztérium az eredeti támogatási keretet megemelte, így összesen négy milliárd forint támogatást kapott 53 települési önkormányzat Pest megyében. Rákossy Balázs az európai uniós források felhasználásáért felelős államtitkár hangsúlyozta, hogy a következő években 80 milliárd forint támogatás jut majd a Budapesttel egy statisztikai régióban szereplő megyének. Az NGM ezzel is biztosítja, hogy a Pest megyei értékteremtő fejlesztések eredményesen megvalósulhassanak, annak ellenére, hogy az európai uniós támogatások jelentős részére nem pályázhatnak ebből a megyéből.

Az eredeti terveknek megfelelően, ebből az összegből valósul meg a Balassi utca Lőcsei utca és Nyitrai utca közötti földutas szakaszának aszfaltozása, valamint a Klapka és Nyitrai utca közötti szakasz felújítása és szélesítése. Az előbbi szakaszon nincs közvilágítás sem, így annak kiépítése is ezen projekt a keretén belül történik meg. Az utcaszakasz szomszédos Monor jelenlegi legnagyobb beruházásával, a Városi Sportcsarnok építésével, így a munkálatok természetesen csak később kezdődhetnek meg.

A most elkészülő új út jelentős mértékben tehermentesíti majd a városrész kis utcáinak forgalmát, ezzel együtt pedig egy újabb közterülete szépül meg városunknak.