Jól alakul az augusztus 20-i Államalapítás Ünnepének programja

2017. június 29., csütörtök, 09:14

Alig ért véget városunk turisztikai szempontból legfontosabb eseménye, a Borvidékek Hétvégéje – ami minden eddiginél több érdeklődőt vonzott Monorra –, a szervezők máris az augusztus 20-i programok véglegesítésére koncentrálnak. A főként helyi és környékbeli lakosokból álló népes közönség idén a tűzijáték előtt és után is országosan ismert zenekarok koncertjét élvezheti a városközpontban.  

A Deák Bill Blues Band a nagy sikerű decemberi fellépésük után érkezik ismét városunkba

19 órától a magyar blues királya, az elmúlt 50 év hazai zenei életének meghatározó alakja Deák Bill Gyula és zenekara lép színpadra! Ahogy azt a monori közönség minden rendezvényen megszokhatta, természetesen most is élő koncertek várják majd az érdeklődőket. A 21 órakor kezdődő tűzijáték után az elmúlt tíz év magyar pop-rock zenéjének maszkos üdvöskéjét Pásztor Annát és a háromszoros Fonogram-díjas Anna and the Barbies zenekart köszöntheti a várhatóan több ezres nézősereg. A népszerű előadóknak köszönhetően, ma már a térség egyik leglátogatottabb városa Monor az Államalapítás Ünnepén.

Először láthatjuk élőben Monoron az Anna and the Barbies zenekart

Természetesen a gyermekes családok érdeklődésére is számítanak a szervezők. 17 órától a Hét tenger Urai címmel interaktív gyerekműsor várja a gyerekeket, majd egy zászlóforgató csapat látványos bemutatója következik. A szervezők most is figyelnek a visszajelzésekre, ezért újításokkal is készülnek. Az új kenyér megáldására az ünnepi szent mise és istentisztelet előtt, délelőtt kerül majd sor.

Szombaton, augusztus 19-én új rendezvény várja az érdeklődőket Monoron: a helyi borokat népszerűsítő „FröccsSzombat” kerül megrendezésre. A júniusi Borvidékek Hétvégéjén is rengetegen keresték a monori borokat, reméljük, hogy ezúttal is sokan érkeznek az eseményre. A programokon biztosan nem múlik majd, hiszen többek között a Budapest Ragtime Band ad ingyenes koncertet. A műfajteremtő együttes közel negyven éve népszerűsíti hazánkban a ragtime, swing és dixieland dallamokat.

A Budapest Ragtime Band az augusztus 19-i FröccsSzombat fellépője lesz

Az eseményt szervező Vigadó Kulturális és Civil Központ munkatársai remélik, hogy az elmúlt évek tapasztalatainak; valamint a visszajelzések hatására meghozott módosításoknak köszönhetően legalább annyi érdeklődőre számíthatnak mint a tavalyi nagy sikerű Beatrice koncert esetén. A több műfajt képviselő sikeres fellépők, a minden korosztálynak szóló ingyenes programok és a tapasztalt szervezők adottak, ezen nem múlik az újabb sikeres városi rendezvény. Várunk minden érdeklődőt Monoron az ezer pince városában!  

Tavaly közel tízezer ember hallgatta a helyszínen a Beatrice zenekar koncertjét