Forgalomkorlátozások Monoron június 10-én!

2017. június 2., péntek, 11:06

A június 10-i Borvidékek Hétvégéje miatt, biztonsági és szervezési okokból lezárásra kerül a gépjárműforgalom elől több, a Strázsa-hegyre és a monori pincefaluba vezető útszakasz. A szervezők ezzel a Monorra érkező több ezer látogató biztonságos gyalogos közlekedését, valamint a rendezvényen fontos kisvonat járat menetrendjét biztosítják.

A gépjárműforgalom elől 10:00-23:00 óráig lezárásra kerül a

- Strázsahegyi dűlő; a Csokonai utca-Strázsahegyi dűlő kereszteződésétől
- Mendei út; az Acsádi utca-Mendei út kereszteződésétől
- Rizling dűlő; a Locsodi utca-Rizling dűlő kereszteződésétől

A rendezvény központi tere a Szent Orbán-tér megközelíthető gyalogosan, kerékpárral a város felől a Csokonai utca-Strázsahegyi dűlő vagy az Acsádi utca-Mendei út útvonalakon; illetve a Vigadó – Szent Orbán-tér útvonalon 11:00-22:30 között közlekedő kisvonattal.

A pincetulajdonosok és a rendezvény szervezésében érintettek behajtási engedélyt kérhetnek a Vigadó Kulturális és Civil Központ irodáiban. Felhívjuk figyelmüket, hogy az esti Ladánybene 27 koncert miatt, 20 óra után behajtási engedéllyel is csak a Leányka dűlőig („háromház”) közlekedhetnek! Kérjük a 20:00 és 23:00 óra között gépjárművel távozókat, hogy a Mendei út (Irsai Olivér, Burgundi, Kövidinka sorokról) vagy a Locsodi út (Kadarka, Sárfehér sorok) irányában hagyják el a rendezvény területét! 

A gépkocsival érkezőknek ingyenes parkoló áll rendelkezésükre közvetlenül a vendégváró pincéknél végződő Locsodi úton (GPS: 47.371226, 19.444667). A parkolót a Monort Péterivel összekötő útról közelíthetik meg. A Kossuth Lajos utcán, Monort Péteri felé elhagyva, a város határán kívül, a táblákkal jelölt ponton jobbra lekanyarodva, majd a táblákat követve érkeznek a parkolóba. Innen néhány perc sétával a rendezvény központi terére érkeznek. A főútról lekanyarodás GPS pontja: 47.366020, 19.426768.

Térkép itt: Monorról a parkolóba

Letöltehtő formában ide kattintva találják: Fesztiválújság