Sokszínű programkínálat várt mindenkit Monoron az elmúlt hétvégéken

2017. május 31., szerda, 10:10

Jobbnál-jobb programokra hívták az érdeklődőket szerte a városban az utóbbi időszakban. A Vigadó Kulturális és Civil Központ minden hétvégére szervezett eseményt, ehhez több intézmény és szervezet is csatlakozott városunkban. Így igazán széles skáláról választhattak azok, akik Monoron kerestek programot; szinte csak az nem talált magának szabadidős elfoglaltságot, aki nem is akart.

Május 20-án rendezték a több mint 10 éves hagyományokkal rendelkező Strázsahegyi Tekerő terepkerékpár-versenyt, melyre közel 300 nevezés érkezett. Ugyanezen a napon tartották az idén 50 éves Városi Zeneiskola jubileumi műsorát a Piac-és Fesztiválcsarnokban. Az eseményre ellátogató több száz érdeklődő a jubileumhoz méltó, magas színvonalú estet tölthetett együtt a zeneiskola jelenlegi és egykori diákjaival, oktatóival. Előző napon köszöntötték városunkban a Borvidékek Hétvégéjére érkező első látogatókat: Bor Virágot és Bor Ivót.

Az elmúlt héten még bővebb kínálat várta a monoriakat. Csütörtökön futóverseny zárta az egész éves játékos versengést a Város Legsportosabb Iskolája címért, melyről hamarosan részletesebben is beszámolunk. Péntek délután szadadtéri GANG koncertre várta a zeneiskola a zeneszeretőket. A Szent István téren ideális helyszínre leltek, itt is több mint száz érdeklődő hallgatta az immár hagyománnyá váló szabadtéri előadást. A komoly-és könnyűzenei darabok mellett, olyan szórakoztató klasszikusok is elhangzottak, mint például a Star Wars és a Vuk főcímdala.

Vasárnap délelőtt ünnepi megemlékezésre várták az emlékezőket a Hősök napja alkalmából. Május utolsó vasárnapját a XX. század első felében már a nemzetért hősi halált halt katonák emléknapjaként tartották számon, a rendszerváltást követően 2001-ben lett újra hivatalos emléknap. A Monor-Nagytemplomi Református Egyház, a Monori Római Katolikus Egyházközség és Szőnyi Attila református presbiter szervezésében méltó módon emlékeztünk meg Monoron is ebből az alkalomból, melyet a Tizenhatos Honvéd Katonai Hagyományőrző Csoport tagjainak részvétele és korhű egyenruhái színesítettek.

A május 28-i délután pedig természetesen a gyereknap jegyében telt Monoron is. A szervező Vigadó Kulturális és Civil Központ új helyszínre szervezte a város legnagyobb családi napját. A Balassi utcai játszótér melletti park és az uszoda parkolója ismét kiváló helyszínnek bizonyult, a becslések szerinti közel ezer látogató kényelmesen megfért a nagy területen. A tematikusan Buborék Bulinak hirdetett napon több program is a vidám, színes szappangömbökről szólt: buborékfújás, zenés show és persze a monori taggal felálló Buborék együttes koncertje tette teljessé a napot, az ingyenes programra kilátogató családok részére.  

Május végével a programok természetesen nem érnek véget, sőt… Előbb június 3-án a trianoni döntés évfordulóján a Gera kertbe várják az érdeklődőket, jövő hétvégén pedig ismét az ország boros fővárosa lesz Monor, hiszen újra itt a Borvidékek Hétvégéje! A helyi gazdák pincéinél egész nap kiváló borokat kóstolhatnak, emellett igazi összművészeti fesztivál várja a látogatókat. Házias ízek, zenekarok és táncosok mellett megismerkedhetnek a pincék különös lakójával Bor Ivóval is! Számtalan pozitív visszajelzés érkezik a jó hangulatról, ami Monoron fogadja a vendégeket június elején. Ennek az egyediségnek és a kitartó szervező munkának köszönhetően öt év alatt az ország középső részének egyik legnagyobb és legjobb boros fesztiváljává érett a Borvidékek Hétvégéje!

Kóstolhatják majd többek között az egri Juhász testvérek, a villányi Bock Pince és a szekszárdi Bodri borokat is. Természetesen több, évek óta visszajáró borászatot is találhatnak majd a több mint 30 nyitott pince egyikében. Az ide érkező vendégek a kóstolópohár megvásárlásával (1900 forint) bortallérokat kapnak, melyet bármelyik nyitott pincében lefogyaszthatnak. A színvonalas programokra is gondoltak a szervezők. Az ingyen látogatható zenei programok szinte minden stílusban hallhatóak majd. A nagyszínpad programját a monori taggal felálló Ladánybene 27 élő koncertje zárja, igazi reggae ünnep van kilátásában a nap végére!

A programról honlapunkon is beszámolunk, naprakész információkért csatlakozzanak a facebook eseményhez: Borvidékek Hétvégéje 2017.