Két vereség után is dobogós helyen az NBIII Keleti csoportjában a férfi csapat

2017. május 8., hétfő, 15:13

A legnépszerűbb csapatsport harmadik vonalában sokáig bajnokesélyesként szerepelt a Monori SE együttese, azonban az elmúlt két fordulóban elszenvedett vereségek okán lemondhatunk bajnoki álmainkról. Ezzel együtt régen látott jó szereplés az idei, négy fordulóval a szezon vége előtt szinte biztosan a dobogón végez a csapat.

Előbb hazai pályán szenvedtünk váratlan vereséget a Putnok FC-től április 30-án. Jól indult akkor a mérkőzés, a szezon legjobb 20 percének lezárásaként azonban hatalmas meglepetésre a Putnok megszerezte a vezetést. A váratlan gól visszavetette csapatunkat, és hiába indult jól a második félidő, mégis a Putnok duplázta meg az előnyét. Fájó vereséget szenvedtünk 2-1 arányban hazai pályán, így saját dolgunkat nehezítettük az éremcsatában.

Javításra idegenben, az ezüstéremért folytatott harcban közvetlen riválisunk, a Jászberényi FC ellen nyílt lehetőség múlt hét végén. A közel száz, csapatot elkísérő monori szurkoló előtt talán a túlzott bizonyítási vágy nyomta rá a bélyegét az első félidei játékunkra. A hazaiak szinte „egykapuzva”, sorra rúgta a szögleteket; veszélyes támadásokat vezettek. A második félidő hatalmas monori helyzettel és érthetetlen bírói ítélettel kezdődött: Hunya lépett ki ziccerben, és egyértelműen visszarántották, a bírói síp azonban néma maradt. Az elmaradt kiállítás visszavetette teljesítményünket, néhány perc alatt kétgólos hátrányba kerültünk. Bár szépíteni még büntetőből sikerült, a vége ismét 2-1-es vereség lett

Sajnos a játék képe alapján megérdemelt vereséget szenvedtünk. A csapat nem érezte kellően át a mérkőzés súlyát, a szurkolók figyelmességét. Ezzel a teljesítménnyel minden pályára lépőnek el kell számolnia el magával szemben és kettős erőbedobással, elsősorban a szurkolókért kell játszania a hátralévő fordulókban! Ezzel talán visszaszerezhető lesz a dobogó második foka.

Időközben a Női NBII küzdelmei is javában zajlanak. Csapatunk sorozatban szerzett hét győzelmet követően hazai pályán szenvedett váratlan vereséget a vasárnapi fordulóban. Két mérkőzéssel a bajnokság vége előtt még nem reménytelen a második hely megszerzése, főleg úgy, hogy hazai pályán fogadjuk majd az előttünk álló, második helyezett csapatot.

Mindkét gárda esélyes még az ezüstéremre, reméljük, hogy szép szezont zárhatnak majd! HAJRÁ MONOR!