Ideális helyszínen rendezték meg a Mozdulj MonorON programot

2017. május 8., hétfő, 11:37

A 2016-ban életre hívott monori tömegsport esemény új helyszínen, a Kis-tó mellett várta az érdeklődőket május 6-án szombaton. A városüzemeltető Kövál Zrt. munkatársainak köszönhetően remek körülmények között sikerült megrendezni a programot.

A szervező Vigadó Kulturális és Civil Központ ezúttal is minden korosztály érdeklődésére számított, így a család minden tagjának készültek programokkal. A rendezvény kezdetén a helyi Közös Út Cukorbeteg Egyesület közreműködésével egy országos szintű programsorozathoz is csatlakozott a rendezvény. A Cukorbeteg Egyesületek Országos Szövetsége (CEOSz) programot indított, hogy felhívja a figyelmet a mozgás fontosságára, és annak vércukorra gyakorolt jótékony hatására. Ennek keretében  "Botra fel, séta a cukorbetegért" címmel sétát szerveztek a tó körül és a Tavas-parkban kialakított sétányon.

Ezután következett a monori és környékbeli tagokból álló Holdfény Aerobik csoport bemutatója. Az óvodásoktól kezdve egészen a középiskolás korosztályig minden csoport örömmel mutatta be gyakorlatát a szépszámú közönségnek. Immár rendszeres fellépője a Mozdulj MonorON programnak Katus Attila hatszoros sport-aerobik világbajnok. Most is lelkes csapatok és egyéni érdeklődők várták az általa vezetett edzést. A szemerkélő eső ellenére remek csapat állt össze, akik az érkező záporig kitartóan végeztek el minden feladatot.

A 17:30-kor induló futóverseny kezdetére újra szép idő várta a nevezőket. Az előzetes várakozást és a változó időjárást felülmúlva több mint 50 futó állt rajthoz az 5,5 kilométeres versenyen. A szervezők jó tapasztalatokat szereztek az első alkalommal meghirdetett verseny kapcsán. A támogatóknak köszönhetően a dobogósok illetve a kategóriák nyertesei INTERSPORT vásárlási utalvánnyal, CalciTrio termékekkel és egy városunkat népszerűsítő pólóval gazdagodtak. Ezen felül minden induló részt vehet egy jógaórán, melyet a napot záró Kántor Tamás jógaoktató tart majd.

A versenyen részt vevőket kategóriánként díjazták, dobogóra állhattak:

Gyermek lány

  1. Molnár Flóra Anna
  2. Szabó Dóra
  3. Bresnitz Lídia

Gyermek fiú

  1. Tekes-Fejes Levente
  2. Buzás Bence
  3. Kiss Dániel

Junior lány

  1. Kiss Nikolett

Junior fiú

  1. Kiss Tamás
  2. Barak Richárd

Felnőtt női

  1. Bicskei Ildikó

Felnőtt férfi

  1. Borbás Balázs
  2. Darázsi Kálmán
  3. Palik Zoltán

Senior I. női

  1. Blaskó Zsuzsanna
  2. Czombos Anikó
  3. Szabados Anna

Senior I. férfi

  1. Klenczner Gergely
  2. Kasa Tibor
  3. Hering Gábor

Senior II. női

  1. Rózsa Mária

Az egyéni elismerések mellett különdíjakat is hirdettek. A legfiatalabb versenyző, a mindössze 8 éves Szabó Dóra volt; míg a legidősebb induló Rózsa Mária. A helyi közösségeket is mozgásba hozta a rendezvény. A legaktívabb és a leggyorsabb közösség is a monori evangélikus gyülekezet lett, kevéssel megelőzve az Ady Úti Általános Iskolát.

A szervezők ezúton is gratulálnak a résztvevőknek! Reméljük, hogy legközelebb is találkozhatunk így együtt hozzuk mozgásba Monort!

A rendezvényen készült további képeket a szervező Vigadó Kulturális és Civil Központ facebook oldalán láthatják: Mozdulj MonorON.