Egy országos kezdeményezés is csatlakozik a Mozdulj MonorON programhoz

2017. május 4., csütörtök, 11:41

A tavaly életre hívott, sikeres Mozdulj MonorON tömegsport rendezvényhez idén már egy országosan működő civil szervezet is csatlakozik.

A Cukorbeteg Egyesületek Országos Szövetsége (CEOSz) a Magyar Nordic Walking Akadémia közreműködésével országos szintű programsorozatot indított cukorbetegeknek és hozzátartozóiknak, hogy felhívja a figyelmet a mozgás fontosságára, és annak vércukorra gyakorolt jótékony hatására.

Ennek keretében 2017. május 6-án a monori Közös út Cukorbetegek Egyesülete Monoron a Kis-Tó Tavas parktól "Botra fel, séta a cukorbetegért" címmel rövid sétát szervez, amelyen a résztvevők egy egészségi állapotfelmérést követően közösen mozoghatnak majd.

Az ingyenes szabadtéri programon a szervező Vigadó Kulturális és Civil Központ minden korosztály részvételére számít! A közs séta után a helyi gyerek aerobik csoportok tartanak bemutatót, majd Katus Attila sportaerobik világbajnok lép színpadra, kicsiknek és nagyoknak egyaránt hasznos gyakorlatokat mutatva.

Az 5,5 kilométeres futóverseny 17:30-tól rajtol, melyen minden korosztály külön kategóriában versenyezhet. Pénteken délelőtt 10 óráig van lehetőségük ingyenesen előnevezni a Vigadó irodájában vagy a letölthető nevezési lappal akár e-mailben is!

A versenyre az előnevezés ingyenes, a helyszíni nevezés 2000.- Ft. A versenyre való nevezés során minden esetben 1000.- Ft letéti díjat kérnek, melyet a rajtszám leadását követően visszafizetünk a Nevező részére.

A nap végi ellazulást Kántor Tamás jógaoktató vezeti majd.