Ünnepélyes keretek között helyezték el az M4 gyorsforgalmi út Monort is elkerülő szakaszának alapkövét

2017. április 28., péntek, 15:21

Az elmúlt évek munkájával a kormány megteremtette a feltételeket ahhoz, hogy ma már a gazdasági teljesítmény, a termelékenység és a hatékonyság emelésére helyezhessük a hangsúlyt – jelentette ki Varga Mihály az M4-es gyorsforgalmi út Üllő-Cegléd közötti szakaszának alapkőletételén. A nemzetgazdasági miniszter kiemelte: a beruházás jelentősen javítja Magyarország közlekedési infrastruktúráját és egyben hozzájárul hazánk versenyképességének emeléséhez is. A tárcavezető rámutatott: az új projekt erősíti a Tápióság, Jász-Nagykun-Szolnok, Hajdú-Bihar megye és az egész észak-alföldi régió gazdasági potenciáját, emellett jelentősen javítja a 4-es főút által érintett településeken élők életminőségét is.

Varga Mihály hangsúlyozta: a kormány kiemelt célja a hazai közúthálózat folyamatos fejlesztése és állapotának javítása, ezért ennek megvalósítására az elmúlt évek során mintegy 2500 milliárd forintot fordított. Ennek köszönhetően a jelenlegi 1450 kilométer hosszúságú gyorsforgalmi úthálózat 2022-ig további több mint 900 kilométerrel bővül – tette hozzá a miniszter.

A tárcavezető elmondta: a most megkezdődő beruházással az M4-es gyorsforgalmi út 44,4 kilométeres szakasza valósul meg, összesen több mint 72 milliárd forint értékben. 2019 őszére két szakaszban: Üllő és Albertirsa, valamint Albertirsa-Cegléd között épül meg az új 2x2 sávos út, amelyet később autópályává lehet fejleszteni.

Forrás: Nemzetgazdasági Minisztérium