Monort választotta a dél-koreai cég - jövőre akár 180 új munkahelyet teremtve ezzel

2017. április 12., szerda, 15:40

- A világ legnagyobb autógyárainak elektromos autóiba akkumulátor-alkatrészeket gyártó dél-koreai cég európai központját Monorra helyezte – adta hírül a remek hírt városunk polgármestere, Zsombok László közösségi oldalán. - A gazdaság fejlesztésében is komoly siker kapujában áll városunk. Egy település jövője attól is függ, mennyire vonzó a befektetők számára. Mennyi munkahely létesül és mennyi adó folyik be a számlájára – folytatta a bejelentést.

Zsombok László (jobbra) fogadja a Shin Heung Sec EU Kft. képviselőit

A Shin Heung Sec EU Kft. 20 millió eurós beruházással az Ipar utcában alakítja ki székhelyét. A tervek szerint idén májusban megkezdhetik a próbagyártást 25-30 fővel. Ezt követően, a tényleges gyártási folyamatok egy év múlva indulhatnak. A helyszín kiválasztásában a beruházáshoz kapcsolódó állami támogatás is segítette Monort.

A dél-koreai küldöttség és városunk vezetése

A világcégnek ez lesz a hatodik, egyben első európai gyáregysége. A koreai, kínai és malajziai beruházás után, Monoron alakítják ki az európai gyártási központot. A cég nagy jövő előtt álló, rohamosan fejlődő iparágban termel, ezért joggal bízhatunk benne, hogy sikerül felfuttatni a termelést és ezt a termelő üzemet újabbak fogják követni!

Hivatalosan levélben erősítették meg a cég vezetői a székhely kiválasztását