Megkezdődött a városi sportcsarnok alapozása

2017. április 11., kedd, 14:29

Az előre tervezett menetrend szerint, jól halad városunk legnagyobb beruházása, a városi sportcsarnok építése. A hetekkel ezelőtti munkaterület átadást követő talajmunkák befejeződtek az építési területen, a kivitelező elkészítette az alapot tartó réteges alépítményt, így megkezdődhet a vasbeton alap elkészítése.

- Még a földmunkák megkezdése előtt, 100 m2-es területen elkészítette a kivitelező a tervezett rétegrend szerinti aljzatot, hogy képet kaphassunk a szerkezet teherbírásáról – mondta el Rajki László, a Monori Városfejlesztő Nonprofit Kft. ügyvezetője a helyi televíziónak adott interjúban. Az elvégzett nyomáspróbák alapján, az alépítmény jól tervezett, a szükségesnél nagyobb terhelést is jól bírta.

Miután a tervezett határidőre végeztek a földmunkákkal és elkészült a leendő épület alatt a szükséges alépítmény, megkezdődött a közművek bekötésének előkészítése és a beton alapozás első lépései. Az elkészült szerelőbetonon már állítják össze az alap vasszerkezetét, melyet a betonozás követ majd. Abban az időszakban az eddiginél is intenzívebb teherautó forgalomra számíthatnak a környéken lakók, hiszen a beton alapozásnak szoros határidőt szabtak. Ez azért szükséges, hogy az épület alapja egyben készülhessen el, ezzel biztosítva a szükséges teherbírást.     

Ezzel az építési szakasszal egyre közelebb kerül a milliárdos beruházás látványos része, amikor egy új épület, egy régóta várt városi sportcsarnok elemei épülnek egymásra.