Közösségi és önkormányzati összefogással javul a közlekedés a pincék között

2017. április 7., péntek, 11:07

A nagyobb esőzéseket követő vízmosások régóta nehezítik a monori pincék között a közlekedést. Az egyre nagyobb burkolt felületek és a növekvő forgalom miatt 2016 nyarán az Irsai Olivér sor, Mendei út felőli végén jelentős vízmosás alakult ki a meredek feljárón. Akkor magánszemélyek ezt saját költségükön ideiglenesen rendbe hozták, az időt és időjárást álló megoldás azonban mostanáig váratott magára.

Pincetulajdonosok közös kezdeményezéssel gyűjtést szerveztek, hogy a feljáró a kilátóhoz vezető úthoz hasonlóan, vasúti betontalpakkal kerüljön felújításra. Az ott, évekkel ezelőtt elkészült útfelület azóta is jól járható, a legnagyobb esőzések sem tudtak benne kárt tenni. A mostani, sokkal rövidebb szakasz kivitelezése is egymillió forint körüli összegbe kerül, melynek több mint felét adták össze a környékbeli és a pincefaluért tenni akaró tulajdonosok. A kezdeményezést Monor Város Önkormányzata is támogatta, felvállalva a kivitelezéshez szükséges hiányzó összeg, közel fél millió forint kifizetését.

Így április első hetében megkezdődhetett a munka, melynek köszönhetően hosszútávra megoldódik a szakasz biztonságos közlekedése. A folyamatban lévő munkák miatt várhatóan jövő hét közepéig nem tudnak felhajtani a Mendei útról az Irsai Olivér sorra. Köszönjük az adománnyal és egyéb módon közreműködő pincetulajdonosok hozzájárulását, a felajánlott összegeket a Monori Pincefalu oldalán olvashatják.