Ismét megvédte címét a Jászai

2017. április 4., kedd, 08:09

Március utolsó napján szervezte a Vigadó Kulturális és Civil Központ a város általános iskolái részére kiírt Suli Sakk Kupát. A 10 fős csapatokból álló versenyt - immár megszakítás nélkül hatodik alkalommal is meggyőző fölénnyel - a Jászai Mari Általános Iskola tanulói nyerték meg. Ezzel ismét hozzájuk került az eddigi vándorkupa, mely győzelmük elismeréseként már az iskolai tablót díszíti majd. A sakkverseny is része az önkormányzat által hirdetett „Város legsportosabb iskolája” játékos versenynek, melyből még két forduló van hátra.

A Suli Sakk Kupa végeredménye:    

1. Jászai Mari Általános Iskola 23 pont
2. Kossuth Lajos Általános Iskola 13,5 pont
3. Ady Úti Általános Iskola 13 pont
4. Nemzetőr Általános Iskola 10,5 pont

A győztes csapat tagjai: Bencsik Dániel 3, Baranyi Gergely 3, Karcsics László 3,Taszári Martin 3, Czebe Attila 2,5,  Csáthy Dániel 2,5, Sirkó János 2, Simon Dávid 2, Ruszó Olivér 1, Verebi Linett 1.

A díjkiosztó ünnepélyen dr. Zsombok László Monor polgármestere akasztotta a versenyzők nyakába az érmeket, illetve nyújtotta át a kupát a győztes csapat kapitányának. A sakkbarát iskolások és pedagógusok nevében a győztes iskola felkészítő tanára, dr. Patkós József köszönte meg a Vigadó munkatársainak a verseny kifogástalan megszervezését, hangoztatva annak erkölcsi nevelő értékét.

A verseny zárásaként Marti György, a Magyar Sakkszövetség szervezési igazgatója és Czebe Attila nemzetközi nagymester, a magyar sakk válogatott csapat tagjai adtak húsz táblás szimultánt az érdeklődők számára.