Fogyatékkal élők részére szerveztek országos úszóversenyt Monoron

2017. április 3., hétfő, 10:47

Az Autizmus Világnapja, április 2.-a előtt szervezett városunkban úszóversenyt a Magyar Speciális Olimpiai Szövetség. Az egész napos versenyre az ország minden részéből érkeztek iskolákból és intézetekből, főként értelmi fogyatékkal élők.

A világszerte működő szervezet célja, hogy egész éven át tartó sportolási és versenyzési lehetőséget nyújtson az értelmi fogyatékkal élők részére, ezzel is segítve integrálódásukat, melyre remek alkalom volt a monori verseny is. Mosolygós arcokat, önfeledt örömöt és valódi kitartást láthattak az uszodát teljesen megtöltő érdeklődők a résztvevőknek köszönhetően.

A nap végén minden résztvevőt díjaztak a szervezők. A dobogósok éremmel gazdagodtak, a további helyezetteknek emlékszalagot adott át Darázsi Kálmán Monor alpolgármestere, Wisinger János a szervezet tiszteletbeli elnöke valamint Kajli Zoltán a Városi Uszoda képviseletében.

Az első tavaszi hétvégén így több mint száz résztvevő érezte igazán jól magát Monoron, reméljük, hogy örömmel térnek vissza legközelebb városunkba!

A versenyen készült további képeket az alábbi linkre kattintva, Monor hivatalos facebook oldalán tekinthetik meg: Országos úszóversenyt szervezett Monoron a Magyar Speciális Olimpiai Szövetség.