Remekül szerepelnek fiatal úszóink a korosztályos versenyeken

2017. március 2., csütörtök, 16:55

Január végén Százhalombattán rendezték meg a Pest Megyei Úszó Diákolimpiát, melyen hatalmas sikert elérve, egy monori kislány is kiharcolta az országos döntőben való szereplést! Barta Bianka a Nemzetős Általános Iskola tanulója megnyerte az I. korcsoport 50 méteres gyorsúszását, így képviseli városunkat is a döntőben. Úszóink összesen 5 éremmel (1 arany-, 3 ezüst-, 1 bronzérem) zárták a versenyt és elmondható valamennyi versenyzőnk iskolája büszke lehet tanulóik teljesítményére!

Barta Bianka a diákolimpia országos döntőjében képviseli majd városunkat

A következő héten Kecskemétre utaztak a fiatalok és szüleik, ahol a VI. Aranyhomok Kupa Úszóversenyen szerepeltek. Az év eleji viadalon, melyet a Kecskeméti Fürdő 50m-es versenymedencéjében rendeztek kis csapatuk szépen helytállt: 7 dobogós helyezéssel ( 4 arany-, 1 ezüst-, 2 bronzérem) térhetett haza az öt versenyző.

Február második hétvégéje volt a következő verseny a naptárban, amikor ismét Százhalombattára utaztak egy kétnapos versenyre. A verseny első napján sikeres minősítő vizsgát tett 6 úszópalánta, így a jövőben ők is a Monori SE képviseletében indulhatnak hivatalos versenyeken. Ezt követően a Szalai János nemzetközi emlékverseny is kiválóan sikerült a szakosztály sportolóinak. Tizenegyen ugrottak vízbe kék-fehér színekben, húsz egyéni és egy váltóéremmel gazdagodva! A 33 külföldi és hazai egyesület közül az előkelő 9. helyen végeztek. Ez főleg annak ismeretében megbecsülendő teljesítmény, hogy az egyik legkisebb költségvetésű csapatként vettek részt a versenyen.

Gratulálunk minden résztvevőnek és felkészítőiknek! A részletes eredményekért keressék fel a Monori SE úszó szakosztály facebook oldalát. Reméljük, hogy a sikeres versenyek itthon is folytatódnak és sok indulót láthatunk a március 8-án megrendezésre kerülő hazai versenyen a Városi Uszodában! HAJRÁ MONOR!