Megkezdődött a külterületi utak karbantartása

2017. március 22., szerda, 17:43

A várost övező külterületi utak rossz állapota miatt még tavaly döntött úgy a képviselő-testület, hogy jelentős, több mint tizenkilenc millió forintos ráfordítással javít az utak állapotán. A döntést követően – a hosszú, hideg tél miatt – március elején kezdte meg a munkát a pályázaton nyertes monori kivitelező.

Az eddig elvégzett szakaszokon látványos javulást hozott az új technológia. A mezőgazdasági gép által vontatott talajstabilizátor egy lépésben marja fel a talaj felső rétegét és az előzetesen elterített – KÖVÁL N. Zrt. által biztosított – töltőanyagot és a felmart útfelület anyagát homogenizálja és teríti vissza ugyanolyan szélességben. Az így kapott sima felületet úthengerrel tömítik.

A rendelkezésre álló keretből újulnak meg külterületi útszakaszok az Erzsébet királyné utca végén, a Haleszi úton, a Forrás dűlő eddig nem stabilizált szakaszán, Völgykút dűlő egy szakaszán, valamint a Furmint, a Bianka soron és a Mézesfehér dűlőn. Teljes hosszában stabilizálják a Garibaldi utcát és a Pince utcát, a Vasadi közt és a Lehel közt. A Bereki dűlő Csokonai utca és Furmint sor közötti szakasza is ebből a keretből újul meg, ha a Bereki dűlő útstabilizációjára benyújtott pályázatunk nem nyer.

Az önkormányzati döntésnek köszönhetően, három kilométer hosszan használhatunk majd felújított utakat a város külterületein.